Varje år delar Haninge kommun ut priser till några av årets mest framgångsrika företagare i olika kategorier. Vi har många fantastiska företagare som bör hyllas för sitt engagemang och sitt entreprenörskap, men här presenterar vi dom som i år fått pris. Prisutdelningen skedde officiellt på Näringslivets dag som även i år blev en mycket välbesökt tillställning.

Årets företagare

Årets Företagare är Företagarnas mest prestigefyllda pris. Priset delas ut för att synliggöra entreprenörer som, genom sitt engagemang och sin företagsamhet, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Vinnare 2018: Najadens Gym- och Motion – Renato D’amore, Salvatore Pisano, Michael Palm

Årets Eldsjäl

Årets Eldsjäl delas ut till ett företag som genom socialt ansvarstagande gör värdefulla insatser på arbetsmarknaden. Exempel kan vara att företaget erbjuder anställningar, praktikplatser, studiebesök eller andra aktiviteter som kan hjälpa arbetssökande Haningebor. Tidigare pristagare är CocaCola Enterprises Sverige AB som vann 2014 och Biltema Haninge som blev Årets Eldsjäl 2015. Priset delas ut av Enheten förarbetsmarknad, Haninge kommun.

Vinnare 2018: Klaes Jansson – Tobias Ahlström och Aleksei Grigorjev

Årets Nyföretagare

Årets Nyföretagare delas ut till en verksamhet som på kort tid åstadkommit iögonfallande resultat. 2014 togs utmärkelsen hem av Petra Sundqvist och Jessica Nyström från Morsans förlag AB hem, som ger ut tidningen Skolfamiljen. Priset är instiftat av NyföretagarCentrum Nynäshamn-Haninge.