Imorgon är det dags för höstens nyföretagarkväll där Kungsbacka kommun vill inspirera fler att ta steget till att bli sin egen företagare. Träffarna har genomförts under flera år och varit ett populärt tillfälle till inspiration från andra som redan driver eget och för att få svar på några av de frågor man har i början.
Flera företagare är med och inspirerar under kvällen. Vi träffar Kristian från Väggmaterial, som tog över en befintlig verksamhet vars omsättning han mångdubblat och som nu har flera anställda. Kompisarna Annika och Karin som slog ihop sina intressen och numera driver Kaka arkitekter tillsammans. Dessutom Anna som gick Kungsbacka entreprenörskola och som nu skapar ordning och reda åt andra genom sitt företag Ordningsguiden.

– På Nyföretagarkvällen ges man möjlighet att ställa frågor direkt till någon som vet hur det är att starta eget och som varit i samma situation, säger Elinor Filipsson näringslivschef på Kungsbacka kommun. De inbjudna talarna har alla lite olika bakgrund och sin egen unika resa hur de blev företagare att berätta om.

Kungsbacka kommun hoppas se fler företagare i kommunen och satsar stort på att ge stöd och inspiration för att fler ska våga ta steget.

Kvällen avslutas med ett mingel där Skatteverket, Nyföretagarcentrum och Kungsbacka entreprenörskola samt ett stort antal organisationer finns på plats för att svara på frågor om att starta företag.

Tid: tisdagen den 20 september klockan 18:00–20:00
Var: Filmhuset Facklan, Norra Torggatan 8–10