Varje år startas ca 400 nya företag i Värmdö, vilket gör att Värmdö ligger 20-i-topp av landets 290 kommuner där det startas flest företag per 1000 invånare (8,7 företag per 1000 invånare). Kommunen har därför genomfört en nyföretagarlunch.

Kommunstyrelsens ordförande Carl Kangas hälsade tillsammans med kommundirektör Cecilia Lejon och näringslivschef Ulla Rådling våra nya företagare välkomna till Värmdö.

–          Värmdö är en nyföretagarkommun och näringslivet är avgörande för våra utvecklingsmöjligheter. Därför var det väldigt roligt att få träffa så många entreprenörer och tydliggöra de ambitioner som jag och Värmdösamarbetet har när det kommer till näringslivsfrågorna, säger Carl Kangas (S), kommunstyrelsens ordförande.

Träffen inleddes med lunch och mingel hos Livingroom Coworking Space i Gustavsberg hamn som öppnar upp sina portar i början av december. Företagarna fick lyssna till hur Värmdö kommun arbetar för att förenkla och skapa goda förutsättningar för företagande i kommunen. På plats fanns även Almi och de lokala företagarföreningarna för att berätta vad de kan erbjuda.

–          Värmdös ca 6400 företagare är 6400 möjliggörare. Vårt uppdrag som förvaltning är att vara bäst på att vara kommun så att företagarna kan och vill våga växa i vår fantastiska kommun, säger Cecilia Lejon, kommundirektör.

Nyföretagarcentrum delade ut pris till Årets Nyföretagare i Värmdö, Ingarö Trädvård AB. Sandra och Berry fick ta emot pris från Nyföretagarcentrum, som delades ut av Johan Rådmark och Anette Klingeborn-Skoglund.

–          Det är fantastiskt att få träffa så många nya företagare och att se dem nätverka och skapa nya kontakter. Vi ska möjliggöra för företag att etablera sig och växa i Värmdö. Det här är ett tillfälle för oss att skapa relation och synliggöra vad vi som kommun kan erbjuda företagare i kommunen. Företagen är en viktig pusselbit för Värmdös tillväxt och välfärd, säger Ulla Rådling, näringslivschef.

>> Läs mer här