På torsdagen utsågs Årets Mentor i Örebro Län. Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum och vinnaren i länet går vidare till riksfinal som avgörs senare under hösten. Förra året startade 1011 företag i Örebro. 188 av dessa startades med hjälp av NyföretagarCentrum. Ett av dem var Städarna som drivs av Christoffer Hallafors.

Vinnare i år är Ulf Pettersson som har varit mentor för Christoffer Hallafors som under sitt första år som företagare har byggt upp en verksamhet med 30 anställda i bolaget Städarna.

Motiveringen lyder som följande:
Med ett genuint intresse och engagemang för adepten, Christoffer Hallafors, har han varit en viktig del av av hans och företagets första år. Med ett fokus på adeptens utveckling och entreprenörskap har han stöttat i en period av stark tillväxt i företaget.

“Har lärt mig väldigt mycket om mig själv och mitt ledarskap. Han har haft väldigt fokus på just mig och inget på själva företaget/affärer och faktiskt har det gjort att jag som person växt och då också mitt företag. Min mentor Ulf har varit en extremt viktigt pelare i att se till att jag själv inte bränner ut mig. Ett solklart bevis på att en bra mentor skapar en bra entreprenör!“  Chritoffer Hallafors

Genom att dela med sig av sina erfarenheter och stötta en ung entreprenör i stark tillväxt med 30 anställda under sitt första företagsår, är han ett föredöme och ett bra exempel på hur ett mentorskap kan ha avgörande betydelse för hur en ny entreprenör upplever sitt första företagarår.

Årets mentor 2017/2018 Örebro Län tilldelas med stor glädje Ulf Pettersson.