Anders Örnell har utsetts till Årets Mentor i kategorin Nya Företag och till Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag har utsetts Mari Torstensson. Det skedde vid en ceremoni på Linköpings slott och prisutdelare var landshövding Elisabeth Nilsson. – Han vet hur man ska möta en som vill mycket men som inte har alla verktygen, säger Anders Örnells adept Mustafa Panshiri.- Lönsamheten har ökat och vi har fått en bättre planering och bättre struktur, säger Mari Torstenssons adept Patrik Rydberg.

 

”Jag gör vad jag kan för att integrera ungdomar i samhället”

Årets mentor i kategorin Nya företag är Anders Örnell, som är VD och ägare av Fredriksberg Marketing & Communication och ansvarig för Företagarskolan i Linköping. – Han har lärt mig att stå på egna ben och våga ta steget att arbeta heltid med företaget. Han vet hur man ska möta en som vill mycket men som kanske inte har alla verktygen, säger adepten Mustafa Panshiri, som driver företaget Panshiri Consulting i Linköping. Genom sitt företag håller han föreläsningar för ensamkommande flyktingbarn, kommuner, gode män, i skolor och flyktingförläggningar. Han kom som flykting från Afghanistan till Sverige som 11-åring och var tills han startade sitt företag en av få poliser i Sverige med afghanskt ursprung. – Jag reser landet runt och gör vad jag kan för att integrera ungdomar in i samhället. Det betyder mycket i mötet med afghanska ensamkommande flyktingbarn där jag kan tala med dem på deras språk och förstår deras situation, säger han.

”Jag har blivit mer säker i min roll som chef och ledare”

Årets mentor i kategorin Tillväxtföretag är Mari Torstensson, som är VD för Norrköpings flygplats. -Hon har varit ett bra bollplank och ställt rätt frågor, väckt tankar och idéer så att jag själv kommit fram till vad jag behöver göra, säger adepten Patrik Rydberg, som driver företaget KG Hjelmgrens Plåtslageri i Norrköping. Företaget arbetar med plåt- och smidesentreprenader och har fastighetsbolag, kyrkor och större industri- och byggbolag som kunder. Företaget har 16 anställda och omsätter runt 20 mkr. – Jag har blivit lugnare som företagare och blivit mer säker i min roll som chef och ledare både gentemot kunder och leverantörer, säger han.

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor för både befintliga och blivande företag i Sverige sker den 11 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till befintliga företag och NyföretagarCentrum till blivande entreprenörer, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i de två mentorprogrammen.

Mer information, kontakta:

Erik Åqvist, NyföretagarCentrum Linköping, tel. : 013 25 30 61

Anders Örnell, Årets mentor Nya företag, mobil 070 669 44 30

Pernilla Asmundsson, Almi Östergötland, mobil 013-200 712

Mari Torstensson, Årets mentor Tillväxtföretag, tel. 011 153711