På onsdag den 19 oktober delar landshövding Helene Hellmark Knutsson ut Almis och NyföretagarCentrums pris till Årets mentorer i Västerbotten. Prisutdelningen äger rum på länsresidenset.

 

En bra mentor är en förebild, som bjuder på kunskaper och kontakter som ger andra företagare större chans att lyckas.

Årets mentorer i Västerbotten delas i år ut inför ett kollegium av befintliga mentorer inom Almis och NyföretagarCentrums mentorprogram. Dessa drivs på uppdrag av Näringsdepartementet för tillväxtföretag och nya företag. Mentorerna har ställt upp ideellt under ett år och deras goda arbete har nu resulterat i att de har utsetts till Årets mentorer, kategori Nya företag samt kategori Tillväxtföretag, i Västerbottens län.

Prisutdelning sker onsdagen den 19 oktober på residenset i samband med en mentorslunch som landshövding Helene Hellmark Knutsson bjuder in till, vilket också blir ett tecken på vår tacksamhet för mentorernas visade engagemang.

Media inbjuds till presskonferens på länsresidenset klockan 10.30.

Dag: Onsdag 19 oktober 2022
Tid: 10.30
Plats: Länsresidenset, Umeå

En bra mentor är en förebild, som bjuder på kunskaper och kontakter som ger andra företagare (dvs adept-företagen) större chans att lyckas. Med mentorn som bollplank kan vägen till ett lönsamt företag bli både rakare och roligare. Det kräver både tid och engagemang. Detta engagemang beskrev en av förra årets adepter i sin nominering:
– Han kunde se att organisationen var spretig och förstod de minor jag hade klivit på. Han hjälpte mig att skapa en bättre kommunikation och struktur inom organisationen. Min mentor har verkligen visat mig vad en bra mentor är och alla våra kunder och deras anhöriga har honom att tacka för att företaget fortfarande finns kvar. Idag har vi nästan 100 medarbetare på lönelistan.

>> Läs mer här