Nyföretagarcentrum i Gästrikland delar varje år ut priset ”Årets Nyföretagare” till en företagare som lyckats bra med uppstarten av sitt företag och som har potential att utveckla sin verksamhet.

Utmärkelsen Årets Nyföretagare delas ut till en företagare som ännu inte drivit sitt företag i tre år och som genom mod och stark drivkraft kommit långt på sin företagarresa under kort tid. De som erhåller utmärkelsen lokalt ingår även i urvalet för Årets Nyföretagare i Sverige.

Syfte med priset är att stärka och lyfta fram goda exempel på företagare som genom mod och egen drivkraft utvecklat sitt företag långt på kort tid.

En jury bestående av verksamhetsansvarig och rådgivare på Nyföretagarcentrum utser varje år tre stycken nominerade till priset och väljer sedan bland dessa tre ut en vinnare.

– Vi tittar på de som varit på rådgivning hos oss utifrån de kriterier som gäller, berättar Ann-Christin Käll, som är verksamhetsansvarig

De tre företagare som nominerades är:

Malin Klintberg, Klintbergs Hem

Precis innan vi alla hört talas om Covid 19 startade Malin företaget Klintbergs Hem. Hon vill fylla de tomrum som hon så tydligt ser i vårt samhälle. Många äldre känner en förtvivlan och frustration över att de inte klarar saker som de gjort innan. Malin vill bidra med glädje och handlingskraft och ge hopp om en framtid i kundens egna hem.

Lovisa Korpendahl, my vintage kiddos

Lovisa driver hemsidan myvintagekiddos.com där hon säljer begagnade barnkläder, barnrumsinredning och leksaker från märken av hög kvalitet. Idén började gro när hon själv fick barn för nästan 5 år sedan och gärna ville handla begagnat, men tyckte att det var svårt. Fördelarna med att handla begagnat var redan då tydliga för henne. Att man sparar på planetens resurser genom att ta hand om det som redan finns samt hälsofördelarna från att slippa kemikalierna nyproducerade plagg innehåller.

Anna Nordlöw, IKI by Anna AB

I maj 2019 avslutade Anna sin anställning som lärare på en Behandlingspedagogutbildning. Hon har under hela sin yrkeskarriär haft förmånen att arbeta med människor som har stått i någon form av förändring och är det något Anna verkligen älskar och fascineras av så är det samtal. I september 2019 startade Anna en samtalsmottagning i centrala Gävle där hon tar emot både privatpersoner och företag och har sedan dag 1 klienter som ramlar in hos henne utan att hon marknadsfört sig.

Utav dessa tre fantastiska företagare utsåg juryn, efter mycket funderande, en vinnare som blev Anna Nordlöw.

Motiveringen löd:
Med utgångspunkt från sin egen livsresa, sina egna värderingar och en djup och bred kompetens har årets nyföretagare på kort tid etablerat ett lönsamt företag med potential till långsiktig lönsamhet och framgång inte bara för sig själv utan även för sina kunder.

Här hittar ni prisutdelningen på film: https://www.youtube.com/watch?v=avzsItRyjt4

>> Läs mer här