NyföretagarCentrum Sverige har utsett Khalil Almadane som driver företaget Yasmin Nordic Group AB till Årets Nyföretagare 2023. Motiveringen från Juryn i NyföretagarCentrum Sverige är, med initiativkraft och företagsamhet har Khalil Almadane fått full fart på transporterna i det nya företaget Yasmin Nordic Group AB. Att driva företag kräver företagsamhet och stark drivkraft, något som Khalil visat, säger Harry Goldman som är VD på NyföretagarCentrum Sverige.

Harry berättar att den 6 december 2023 presenterades Årets Nyföretagare 2023 i Stockholm hos NyföretagarCentrum Sverige. Årets Nyföretagare 2023 tilldelades diplom och blommor. Kriterier för Årets Nyföretagare är att företagets affärsidé bedöms vara utvecklingsbar. Företaget har i samverkan med NyföretagarCentrum genomarbetat sin affärsplan. Företaget har i samverkan med NyföretagarCentrum byggt upp ett fungerande kontaktnät. Verksamheten har genererat tillfredsställande resultat.

Första gången det är en vinnare från Jönköpings län
– Vi på NyföretagarCentrum Jönköping är glada att Årets Nyföretagare för Sverige är Khalil Almadane och det är första gången som det är en vinnare från Jönköpings län som blev Årets Nyföretagare för Sverige. Khalil Almadane som driver YasminNordic Group AB i Jönköpings län är driven och lyhörd i en pressad bransch inom transport. NyföretagarCentrum Jönköping har varit rådgivare till Khalil och Kicki Ejmefors har varit en stöttande mentor under ett år. Våra rådgivare på NyföretagarCentrum Jönköping arbetar engagerat med nyföretagarna och mentorerna bidrar med sina erfarenheter till att nyföretagarna kommer igång med sina företag, säger Anna Bjarnle som är verksamhetsansvarig på NyföretagarCentrum Jönköping.

YasminNordic Group AB har växt snabbt
Khalil Almadane berättar att YasminNordic Group AB är ett åkeri som arbetar med godstransporter.
– Jag startade företaget i slutet av 2021 men jag jobbade inte med företaget förrän april 2022 på grund av att jag fick vänta på tillstånd. Nu är jag 20 år. För att kunna starta företaget hade jag sparat pengar från tidigare sommarjobb samt att jag fick låna lite av mina föräldrar. Jag köpte min första lastbil för cirka 50 000 kronor som var en lätt lastbil. Jag började köra den lätta lastbilen själv och sedan började även min pappa köra den lätta lastbilen. Efter några månader när företaget hade gått bra, kunde jag köpa en tung lastbil och anställa en chaufför. Därefter när kunderna efterfrågade fler lastbilar kunde jag köpa fler lastbilar och anställa fler lastbilschaufförer. Innan slutet av 2022 hade jag redan fyra till fem lastbilar. Det rullade på samma sätt tills jag hittills kunnat skaffa åtta lastbilar och i nuläget är det fem heltidsanställda i företaget, säger Khalil Almadane.

Vill fortsätta utveckla företaget
Khalil berättar vidare att ett av företagets uppdrag är distribution av IKEA:s möbler i Jönköpings län via Bring.
– Inför framtiden vill jag fortsätta utveckla företaget och jag har även planer på att starta nya företag. Förhoppningen för 2024 är att utöka antalet lastbilar och att få fler kunder och uppdrag. Jag har lärt mig företagandet snabbt. Självklart har det funnits många utmaningar med att starta och driva ett företag. Vi haft ett riktigt bra år. Jag har även startat ett dotterbolag Nordic flytt- städ där vi jobbar inom flytt, städ och avfalls hanterings tjänster i Jönköpings län, säger Khalil.

Den ena dagen är den andra inte riktigt lik
Khalil förklarar att tilldelas utmärkelsen Årets Nyföretagare 2023 betyder väldigt mycket.
– Jag är stolt över att andra också ser det hårda jobb som lagts ner. Jag har alltid tänkt att det här skulle kunna bli något men inte ens jag själv trodde att det skulle gå så fort. Det fanns inte att jag som 20 åring skulle ha allt det här. Det har varit otroligt roligt, bra och lärorikt att driva företag hittills. Jag gör det jag måste göra för att få allt att rulla på. Samtidigt är företagandet spännande. Den ena dagen är den andra inte riktigt lik. NyföretagarCentrum Jönköping och min mentor Kicki Ejmefors har hjälpt till mycket. Det har varit skönt att ha det stödet, framför allt i början när allt varit nytt, säger Khalil.

>> Läs mer här