Den 8 november 2019 arrangerades Företagardagen på Scaniarinken. Under kvällen hölls Södertäljegalan på restaurang Snäckviken där tio olika utmärkelser delades ut. Här presenteras alla pristagare.

Vinnare: Pelle Axelsson, Calle Axelsson, Gunnar Axelsson, Kristina Axelsson och Paula Engkvist. Ägare av Aktiebolaget Styrhytten.

Beskrivning: Delas ut till en företagare som under året utfört en prestation i sin kommun och genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Duktiga företagare bidrar genom sina idéer och sitt arbete till att samhället utvecklas.

Motivering: Årets Företagare har sedan starten 1988 bedrivit ett mycket framgångsrikt familjeföretag som kännetecknats av stark laganda, stabilitet samt stort engagemang från medarbetarna. Man är också väl kända för sitt arbete kring arbetsmiljö och det professionella sättet man utför sina uppdrag på. Det finns också ett stort engagemang i det lokala föreningslivet och det, tillsammans med det framgångsrika företagandet, gör att man är goda förebilder och värdiga vinnare till priset som Årets Företagare.

Vinnare: J&S Markservice AB / Marco Jonsson

Prisvärd: NyföretagarCentrum Södertälje Nykvarn Salem.

Prisutdelare: Tomas Onsfalk, kontorschef SEB och Tage Gripenstam, kommunalråd Södertälje Kommun.

Beskrivning: Delas ut till det företag (ej äldre än tre år) som tillsammans med NyföretagarCentrum genomarbetat sin affärsplan. Affärsidén skall vara utvecklingsbar och företaget ska vara en god förebild, visa uthållighet, engagemang och mod.

Nominerade:

Södertälje Offset AB / Gulla-Liv Fridhed Jangstad
J&S Markservice AB / Marco Jonsson
Motivering:

J&S Markservice AB startades 2016 av Marco Jonsson för att arbeta med markberedning/anläggning, dränering och gårdsrenovering. På tre år har man nått en omsättning på över 8 miljoner kronor och anställt 8 personer. Expansionen har krävt stora investeringar i fordon och maskiner vilket företaget klarat genom en hög grad av självfinansiering i takt med att verksamheten genererat ekonomiska muskler.

Marco arbetar nu målmedvetet för att kunna konkurrera om de riktigt stora projekten i regionen, att delta i upphandlingsprocesser och bli en stark, pålitlig och långsiktig aktör. Detta kräver mod och engagemang och förmåga att attrahera kompetent och utbildad personal.

Som företagare är Marco en god förebild och brinner för att lyckas. Företagets resa har bara börjat, men redan idag visar Marco och J&S Markservice att man har förutsättningarna och drivet som krävs.