Första mötet – en väg in på arbetsmarknaden. Det är poängen med Stockholms största rekryteringsmässa Bazaren som slår upp portarna för 16:e året i rad på Kulturhuset i Stockholm torsdagen den 8 februari. På plats finns massvis med lediga jobb att söka, utbildningstips, hjälp att starta företag och goda råd om hur du bäst skriver ett cv eller genomför en anställningsintervju.

Årets upplaga av Bazaren är den 16:e i ordningen och arrangörerna räknar med att Kulturhuset även detta år kommer att fyllas till bredden av utställare och besökare den 8 och 9 februari. Besökarna kan under det två dagarna Bazaren pågår träffa ett 100-tal utställare, arbetsgivare, utbildningsanordnare och starta-eget-rådgivare som ställer ut och har hundratals lediga tjänster – färdiga att söka – med sig till mässan. Bland annat erbjuds jobb inom ett stort antal områden. Några exempel är mekaniker, truckförare, brevbärare, tågpersonal, byggnadsarbetare, receptionist, lagerarbetare, chaufför, säljare, sjuksköterska, it-specialister, drifttekniker, ingenjör, jurist, supportspecialist, ekonomiassistent, projektledare och fastighetstekniker.

– Mässan är öppen för alla men riktar sig inte minst till nyanlända, ungdomar och andra som kan ha särskilt svårt att komma in på den svenska arbetsmarknaden eftersom de ofta saknar kontaktnät. För dem ger Bazaren överlägset stora möjligheter att hitta den avgörande utbildningen, praktiken eller kontakten som kan leda till ett jobb eller att våga starta eget företag, säger Pia Ackmark, marknadschef på Arbetsförmedlingen.

Bristen på arbetskraft med rätt kompetens är en av de största utmaningarna för tillväxten i Stockholms län och Bazaren ökar chanserna för arbetstagare och arbetsgivare att finna varandra. Att det kommit historiskt många asylsökande till Stockholms län de senaste åren skapar möjligheter.

Landshövdingen Sven Erik Österberg, Pia Ackmark, marknadsområdeschef Stockholm Gotland på Arbetsförmedlingen medverkar då Bazaren invigs den 8 februari.

Pressinbjudan till invigning och mässan
Torsdag den 8 februari klockan 10.40 invigs Bazaren på Kulturhuset, rekryteringsavdelningen på plan 5. Media är välkommen att närvara. Anmälan sker till presskommunikatör Emelie Nyman, e-post: emelie.nyman@lansstyrelsen.se eller tfn: 076-140 23 62.

Media är också välkommen att besöka Bazaren under ordinarie öppettider: 8/2 klockan 11–18 och 9/2 klockan 11–16.

Arrangörer: Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen Stockholm, Metro Jobb, Nyföretagarcentrum, Stockholms stad, Stockholms läns landsting, Södertälje kommun

Läs mer på www.bazar.nu