VÄXJÖ. Cecilia Petersson, ägare till FCK Media som ger ut Lokaltidningen Växjö/Alvesta, samt Business Kronoberg, har utnämnts till Årets Mentor Nya Företag i Kronobergs län. Genom NyföretagarCentrums mentorprogram har hon stöttat nystartade Tilda´s Tea till att skapa en struktur som hjälper företaget växa.

Cecilia startade sitt första egna företag tidigt 2000-tal och genom åren så har hon samlat på sig en bredd av kunskaper och erfarenheter som kommer hennes adepter till godo i rollen som mentor. Hon har ett brinnande intresse för entreprenörskap och företagande och delar gärna med sig av sina kunskaper till adepterna.

– Cecilia har varit ett enormt stöd, hjälpen jag fått har handlat om allt ifrån nya kunskaper som utvecklat mig både som person och som företagare. Jag har med hennes stöd fått ett större självförtroende och ett annat mindset. Idag går jag in i situationer mer positiv och i arbetet med kunderna så är jag mer lyhörd och lyssnar in deras behov. Vårt arbete tillsammans har lagt grunden till en bra struktur och tekniker för att kunna få in mer kunder, berättar Tilda Thoring, ägare till Tilda´s Tea.

Cecilia Petersson mottog priset förra veckan under en avslutningsceremoni för mentorprogrammet på Smålands Spelhall i Växjö.

– Jag är jätteglad, jag har vunnit priser med tidningen och olika produkter tidigare, men det här är en insats som jag gjort i egenskap av företagare, så det är ett personligt pris, vilket känns väldigt speciellt, berättar Cecilia Petersson, ägare till FCK Media som ger ut Lokaltidningen Växjö/Alvesta, samt Business Kronoberg.

– Det är med stolthet och glädje som vi delar ut priset till Årets Mentor varje år. Deras gemensamma resa visar att mentorskap kan ge så mycket och vara avgörande för ett framgångsrikt företagande. Med en mentor ökar företagets överlevnad från 82 procent till 87 procent, berättar Luljeta Jetullahu, verksamhetsledare på NyföretagarCentrum.

>> Läs mer här