LULEÅ Henry Salmela och hans medarbetare på Kirunaföretaget Chantelle Vance AB har utsetts till Årets uppstartsföretag. Det är Nyföretagarcentrum Nord som utser pristagaren och priset delades ut under Stora styrelsedagen i Luleå under tisdagen, där medarbetaren Dennis Sammelin tog emot priset.

Chantelle Vance är grundat av Henry Salmela och företaget designar och säljer klockor där det arktiska klimatet och den norrbottniska naturen syns i design och produktnamn.

I motiveringen till utmärkelsen heter det:

”Här har grundarna på ett mycket framgångsrikt sätt lyckats kombinera skandinavisk design och schweizisk kvalitet med ett genomtänkt varumärkesarbete. Ett offensivt uppstartsföretag som kommit långt på kort tid och med ännu större potential framför sig”

– Med denna utmärkelse vill vi på Nyföretagarcentrum lyfta goda exempel bland länets nya företag. Vi vill visa att det finns en stor branschbredd med många intressanta företag, värda att uppmärksamma. Våra nya entreprenörer är fantastiska förebilder som vi hoppas kan inspirera andra, säger Camilla Sehlin, verksamhetschef på Nyföretagarcentrum Nord.

– Att få den här utmärkelsen känns fantastiskt roligt för oss. Vi har på väldigt kort tid lyckats etablera ett varumärke med internationellt fokus, samt lyckats rekrytera en toppchef från världens största klockbolag The Swatch Group, säger Henry Salmela, vd.

Stora styrelsedagen arrangeras av Styrelseakademien Norr, en medlemsorganisation som vill främja styrelsearbete. Läs mer