Hem

”Finansiering är A och O som nystartad företagare”

Marginalen Bank kan som första svenska bank erbjuda ett extra förmånligt uppstartslån till dig som vill starta eget men har svårt med finansiering. I samarbete mellan Marginalen Bank och NyföretagarCentrum och med stöd av en garanti från Europeiska Investeringsfonden (EIF), som innebär en ränterabatt på minst 0,3 % och att borgen endast är 20 % istället för 100 %, är syftet att underlätta för Sveriges småföretagare och få dem att växa.

 

Entreprenören Martin Wahlström, ägare till Pedalen och Fälgen i Göteborg är en av de som valt att sätta igång sin verksamhet tillsammans med NyföretagarCentrum och Marginalen Banks Uppstartslån.

Hej Martin!

Vad gör Pedalen och Fälgen och hur kom du på idén?

– Som namnet antyder och det faktum att jag kommer från Göteborg, så handlar det förstås om cyklar. Jag har länge sett en efterfrågan från mer medvetna kunder som letat efter en affär som dels förstår och anpassar utbudet efter just deras behov och cykelmönster och som dessutom ger service på ett personligare vis.

 Du har ju fått rådgivning via NyföretagarCentrum, hur har denna hjälpt dig?

– NyföretagarCentrum har varit grymt! Min rådgivare har varit ett suveränt bollplank och även varit den som tagit ner mig på jorden ibland. Som ny entreprenör är det ju lätt att man spinner loss på det man brinner för. Sen har de dessutom varit väldigt bra på att hjälpa mig med allt praktiskt från ekonomi och lån till hur jag ska marknadsföra mig på bästa sätt.

Varför blev du entreprenör?

– Cyklar har varit mitt stora intresse sedan jag var 13 år och jag har arbetat i branschen under många år. Jag har tidigare varit delaktig i en del uppstarter och i driften men aldrig varit helt egen. Det känns därför verkligen roligt att nu ha tagit steget! Jag har alltid sett förbättringsmöjligheter där jag arbetat tidigare som jag nu får möjlighet att genomföra. Att arbeta för mig själv och att direkt se resultatet känns också väldigt inspirerande.

Hur kom det sig att du valde Uppstartslånet hos Marginalen Bank och vad har det inneburit för ditt företagande?

– Uppstartslånet hos Marginalen Bank kom jag i kontakt med genom min mentor på NyföretagarCentrum. Oavsett om man är entreprenör eller inte så kommer man ibland i situationer där ens eget kapital inte riktigt räcker till. För mig var Uppstartslånet en förutsättning för att jag över huvud taget skulle kunna komma i gång med min verksamhet.

Vad är viktigast när man som ny entreprenör behöver finansiering?

– Min mentor och jag räknade fram mitt kapitalbehov, vilket inte alltid är det lättaste att veta när man är helt ny entreprenör. Att få tillräcklig finansiering är ju a och a för att till exempel kunna hyra en lokal eller lägga sin första beställning från sina leverantörer. Så ta hjälp om du inte är helt säker.

Har du nyligen startat eget eller funderar på att göra det? Läs mer om Uppstartslånet här

Sidan uppdaterades 2019-09-05

×

Var god logga in först!

Användarnamn

Lösenord