KARLSTAD: Uppmärksammar Sveriges Nyföretagarvecka
Många går i starta eget-tankar, men få kommer till skott. Det vill Nyföretagarcentrum ändra på, bland annat genom att synas mer.

Vecka 17 är Sveriges Nyföretagarvecka, och i samband med det valde de lokala föreningarna i Karlstad och på Hammarö att hålla ett litet ”café” för nyfikna på Hotell Bilan.

– Vi har inga stora marknadsföringsmuskler, så det är ett sätt att synliggöra att vi finns, säger Conny Rosenhall, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum Karlstad.

Caféet är årligt återkommande och är ett första steg för intresserade att möta Nyföretagarcentrum. Träffarna brukar locka uppemot 100 personer.

Conny Rosenhall säger att cafévarianten är till för att man ska kunna komma, sitta ner med en kopp kaffe och få chans att ställa de frågor man har i ett första skede.

Fångar upp
På plats i caféet fanns flera av Nyföretagarcentrums partners för att bistå med hjälp och erfarenhet åt nyfikna.

Vad ger ett sådant här café?

– Syftet är att fånga upp människor med inspiration, och när de lärt känna oss kan de komma på till oss för mer rådgivning, säger Per-Arne Olofsson, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum Hammarö.

– Vi vill försöka hjälpa individen där de befinner sig så att de kan ta nästa steg, flikar Conny Rosenhall in.

”Kändes jättebra”
En av dem som besökte Café Starta eget var Maria del Carmen Sempertegui. Hon hade sett eventet på Facebook och då hon burit på en affärsidé några år så:

– Bestämde jag mig för att komma hit för att prata med någon som har erfarenhet.

Vad tyckte du om samtalet?

– Det kändes jättebra. Jag fick det jag hade väntat mig, råd från erfarna personer. Vi ska ses nästa vecka för att få till en struktur på den idé jag har.

– Så jag är glad att jag gick hit.