Näringslivsdagarna 2022 avslutades med lunch i galastämning där två Trelleborgsföretag fick ta emot pris för sina insatser under året. Trelleborgs kommuns näringslivspris gick i år till Bengt Nilsson som driver fastighetsbolaget Alsingevallen. Nyföretagarcentrum Öresund utsåg Ash Maison AB till Årets nyföretagare. 

Bengt Nilsson är en känd profil inom Trelleborgs näringsliv. Hans bolag Alsingevallen äger bland annat Centralstationen, Postkontoret och Gamla Tullkammaren. Senast har Bengt Nilsson figurerat i media i samband med bygget av Victoriasalongen som har sin förlaga i tågfärjan Drottning Victoria som gick till Sassnitz på 1940-talet.

Bengt uttrycker att kärleken till hemstaden emellanåt får styra hans satsningar mer än den omedelbara avkastningen på investeringen.

– Som trelleborgare är utvecklingen i vår stad min främsta drivkraft. Jag kommer härifrån och jag brinner för den här kommunen. Jag är mycket glad och stolt att jag uppmärksammas så här, säger Bengt Nilsson som grundade Alsingevallen för drygt 20 år sedan.

Årets nyföretagare blev trelleborgaren Jesper Green som grundat bolaget Ash Maison. Företaget designar unika streetweare-kläder med inspiration från koreanskt mode – med hållbarhet i fokus.

Kläderna produceras av hållbar bomull och säljs genom den egna e-handelsportalen Where is Ashely och transporteras därefter till slutkund med miljöcertifierade transporter.

– Det känns bra att vi uppmärksammas för den tid, pengar och energi som vi har lagt ner, säger Jesper Green som beskriver resan från hobbyprojekt för drygt fyra år sedan till etablerat företag som oerhört lärorik och givande.

– Men samtidigt som att det är kul att vinna priser är det absolut viktigaste för oss som team att få vårt varumärke att växa. Det här är bara början. Förhoppningsvis syns vi på New York Fashion Week om några år, fortsätter han.

>> Läs mer här