Förra årets Sommarföretag blev en succé. I Östra Göinge var det 14 ungdomar som nappade på att driva eget under sommarlovet. De som fick blodad tand erbjuds nu en fortsättning även denna sommar. Förra sommaren nappade totalt 57 högstadieungdomar i fyra nordostskånska kommuner på erbjudandet att driva ”Sommarföretag”. 14 av dem fanns i Östra Göinge.

De allra flesta som deltog tyckte det var så roligt att de har önskat att få vara med även i år.

– Men tanken är att vi ska erbjuda nya ungdomar som är sugna på att driva eget företag möjlighet att delta, säger Fredrik Persson som är näringslivschef i Östra Göinge kommun och som är en av dem som håller i trådarna.

Inför årets Sommarföretag är intresset rekordstort, bara i Östra Göinge så har ett 50-tal ungdomar anmält intresse.

– Vi har utökat våra platser med 15, men det räcker inte, konstaterar Fredrik Persson som säger att det kommer att bli några ytterligare platser.

Det som också är extra glädjande är att de 57 som startade sina företag förra sommaren nu får möjligheten att fortsätta.

Det tack vare att Sparbanken Skåne går in och bidrar. Det ger möjlighet för dem som vill fortsätta sitt företagande denna sommar att söka ett stipendium på 3 000 kronor.

– Vi är så glada att Sparbanken Skåne är med oss i detta viktiga arbete och möjliggör att vi nu kan hålla glöden i gång hos ungdomarna som fick smak för företagande i somras, säger Fredrik Persson, som säger att tanken är att det unga entreprenörskapet ska kunna uppmuntras från årkurs sju, genom Sommarföretag och vidare upp till gymnasiets UF-företagande.

– Det är ett steg på vägen.

>> Läs mer här