AVESTA. Fredagen den 31 mars är det dags för Företagardagen i Avesta. Platsen är Verket och förutom en företagarfrukost blir det flera föreläsningar under dagen med rubriken ”En dag tillsammans”.

Bakom dagen står samlingsnamnet ReStart Avesta, ett samarbete mellan i första hand Swedbank, Nyföretagarcentrum och Avesta kommun.
– Efter pandemin såg vi på banken att företag behövde entusiasmeras men också öka sin kompetens. Tillsammans kan vi fylla ett behov av utbildningar, seminarier och föreläsningar, säger bankchef Cihan Kizil i ett pressmeddelande.
Resultatet blev flera välbesökta mindre utbildningar. Nu tar ReStart ett steg till och bjuder in såväl Avestas företagare som allmänhet till Företagardagen 2023.
På Avesta kommuns hemsida går det bland annat att läsa är det en dag inte enbart för att underhålla, informera och inspirera – det är även en dag där du som företagare tillsammans med medarbetare kan visa upp företaget för Avestas näringsliv och Avestabor.

Dagen inleds med en företagarfrukost och därefter följs en mix av föreläsningar, kortare presentationer och mingel med utställande företag. Programmet kommer att pågå fram till cirka klockan 16.00.
Det är också en dag som vänder sig till allmänheten som har möjligheten att bekanta sig med det lokala näringslivet. Den första företagardagen genomfördes för övrigt i samband med att Avesta fyllde 100 år, 2019.

Företagardagens schema
Ur programmet på Företagar-dagen den 31 mars som inleds med företagarfrukost tidigt på fredagsmorgonen
09.00: Presentation av dagen
09.30-10.30: Dalakrafts VD Mats Bengtsson: Glödlampa eller stearinljus?
10.30-10.40: Almi presenterar sig
11.45-12.00: Dalarna Science Park presenterar sig
13.00-13.45: Jörgen Bond från Dalarna Science Park: Mångfald för bättre resultat.
14.30-15.30: Annelie Östberg, svensk orienterings förbundskapten ger Nycklar till framgång.

>> Läs mer här