September månads företagarfrukost med tema marknadsföring på sociala medier lockade många intresserade.

Marlene Taudien från Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst var inbjuden för att berätta om hur sociala medier kan användas på ett positivt sätt i marknadsföringen av företag.

– Det gäller att rikta sig till sin målgrupp och tänka sig in i vad kunderna kan vilja se. Det får inte bara vara sälj utan det är viktigt att även bjuda på olika tips och länkar där de kan hitta mer information, berättade Marlene som driver företaget Taudien training som arrangerar träningsweekends inom Sverige och träningsresor utomlands.

– Viktigt i arbetet med sociala medier är också att ha en plan för publiceringarna. Var är vi, vart vill vi, hur gör vi och vart ska vi? är frågor som ingår i marknadsföringshjulet och som man alltid ska ställa sig.

Deltagande företagare fick även tips på olika typer av mer klassisk marknadsföring som till exempel mässor, samarbeten, tidningar och webbsida.

– Och hur många av er använder nyhetsbrev, undrade Marlene och fortsatte:

– Nyhetsbrev är ett bra sätt att skapa relation med kunderna. Att regelbundet skicka ut information och bjuda på några bra tips ger mervärde.

– Men viktigt är också att träffas på riktigt och samtala om hur Perstorp blir en bättre plats att och bo och driva företag på, sa arbetsmarknadschef Sahand Kousha samtidigt som han avslutade frukosten och bjöd in till nästa företagarfrukost fredag den 18 oktober.

Då är temat Fjärrvärme och arrangemanget är förlagt till Perstorps Fjärrvärmes lokaler på Verkstadsgatan 8.