Kontaktskapande är en av huvudsyftena med företagsfrukostarna som arrangeras av Hällefors kommun. Den 27 september är det dags och träffen sker i Hällefors Folkets hus. Företagsklimatet som rankas av Svenkt näringslivs årligen är en del i programmet. Förhandsuppgifter säger att Hällefors kommun ökat mest i hela Sverige detta år. Från en bottenplacering 2015 har en förbättring skett. Den 26 september släpps årets resultat, allstå dagen innan frukosten.

– Allra viktigast är att vi tillsammans arbetar för att utveckla förutsättningarna för företagande i Hällefors kommun, säger Gabriela Kloth,

– Det är mycket som vi kan lösa tillsammans när vi träffas och lär känna varandra, säger Kloth.

Nätverkande och kontaktskapande är ett syfte med företagsfrukostar som arrangeras av Hällefors kommun. I fokus denna gång står bland annat det förbättrade näringslivsklimatet enligt Svenskt näringslivs ranking.
Bild: Birgitta Skoglund

En intensiv timme följer efter det mingel som frukosten inleds med. Kommunstyrelsens ordförande Annalena Jernberg (S) tar upp företagrankingen tillsammans med Karl Hulterström från Svenskt näringsliv. Tf kommunchef Tommy Henningsson berättar vad som är aktuellt inom Hällefors kommun. Ola Westin, förvaltningschef inom Samhällsbyggnads Bergslagen informerar om dagsläget.

Årets företagare Lasse Thörnblom presenterar sitt företag Bergslagshus i Grythyttan AB. Arbetsförmedlingens tf sektionschef Admir Hamzic ger en nulägesrapport. Andreas Hidén ger en kort presentation av sitt företag Sol & Byggteknik. Med i programmet finns Hällefors Företagsförening, Nyföretagarcentrum Bergslagen och Handelskammaren Bergslagen.