HALLÅ DÄR…
…Anna Sundenhammar, vd på Hotell Bilan, som under tisdagskvällen valdes till ny styrelseordförande i Nyföretagarcentrum Karlstad.

Vad kan du bidra med?

– Jag jobbar inom servicebranschen och har suttit i styrelsen i tre år. Vi har en bred kompetens, och jag kan nog bidra med service, nätverkande, värdskap och bemötande, som är viktigt oavsett vilket företag man startar. Sen är den här branschen väldigt transparent, det där man väldigt lätt kan bli bedömt på sajter som Tripadvisor. Har någon fått en dålig erfarenhet kan alla se det ganska snabbt.

– Och i min roll som vd för ett ganska litet företag så kan jag kanske applicera min erfarenhet på nyföretagare.

Varför behövs nyföretagarcentrum?

– Det är en trygghet om man går i starta eget-tankar, att det finns en organisation som man kan vända sig till, där det finns samlad kompetens under ett och samma tak. Sen finns det mentorskap och erfarenhet från verkliga livet som företagare.

Vilken är den viktigaste frågan ni står inför?

– Vi vill synas ännu mer. Under fjolåret satsade vi mycket på kommunikation, men vi har ingen stor marknadsföringsbudget. Så den viktigaste frågan är nog att synas så att folk hittar till oss. För alla som startar ett företag bidrag till nya skatteintäkter och arbetstillfället.