Caroline Lenner är Sveriges yngsta ägare av ett stenhuggeri. Den 30-årige ägaren av Orsa Stenhuggeri var en av 100 unga företagare som i måndags var inbjuden till Prins Daniels Entreprenörsdag som hölls på Fotografiska museet i Stockholm.

— När jag fick inbjudan via mail så trodde jag först att det var spam, berättar Caroline med ett skratt.

Men det var inget spam. Prins Daniels Entreprenörsdag är inget man söker till utan man blir nominerad av en av stiftelsens samarbetsorganisationer och det var Nyföretagarcentrum norra Dalarna som hade nominerat den unge stenhuggeriägaren från Mora.

— Det en var jätterolig dag och jag är glad att jag fick representera Orsa och Dalarna i ett sånt här evenemang.

Syftet med Prins Daniels Entreprenörsdag är att ge unga entreprenörer en möjlighet att inspireras, bygga nätverk och gemensamt diskutera erfarenheter och upplevelser. Prins Daniel inledde dagen med ett samtal från scen tillsammans med moderatorn Beata Wickbom.

— Jag hann prata med väldigt många människor, så det var verkligen en trevlig dag.

Bland annat fick hon en liten pratstund med Gunilla von Platen, känd entreprenör. Moderatorn gick runt och pratade med olika företag och uppmärksammade då Caroline och Orsa Stenhuggeri.

Moderatorn tog även upp stenhuggeriet som ett exempel av företag som var representerade under dagen på scenen.

Förutom Orsa Stenhuggeri var det troligtvis bara ett företag till från Dalarna som var inbjuden, ett företag från Säter som tillverkar automater för mensskydd.

Under dagen höll ledande entreprenörer och företagsledare föreläsningar och samtal, varvat med rundabordssamtal. Talade gjorde bland andra Harald Mix (Altor), Peter Carlsson (Northvolt), Josefin Landgård (Mantle), Sebastian Siemiatkowski (Klarna) och Johanna Ingelsson (Equestrian).

Dagen avslutades med en gemensam middag där ledande chefer från bankerna Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken berättade om omvärldsläget.

— Det var roligt att få vara med och framhäva bygden. Jag brinner också för det här med generationsskifte, så att vi får behålla företag som finns här, säger Caroline.

Hon har själv tagit över Orsa Stenhuggeri efter sin far Torsten Lenner. Det var i början av 2021 och Caroline var då bara 28 år gammal.

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap.

Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Det här projektet lanserades i januari 2013.

Och i det här sällskapet fick alltså Caroline Lenner den stora äran att vara med.

— Det blev en lång dag, jag var hemma vid 23-tiden, men verkligen en trevlig dag, summerar den unga stenhuggeriägaren.

>> Läs mer här