KARLSKOGA: Både Apple och Microsoft har visat intresse
På söndag lanseras en ny community med buller och bång.
– Mazerate är ett system, en community som är baserat på algoritmer för att framhäva ens personliga varumärke, säger upphovsmannen tillika Karlskogabon Saleh Sulefani.

Saleh Sulefani berättar att vi i Sverige ofta är dåliga på att lyfta och framhäva oss själva. Däremot har vi sällan problem att berömma andra. Det är den egenskapen som den nya communityn utnyttjar.

I systemet finns 156 positiva egenskaper inlagda, som till exempel punktlighet, moral, lojalitet, ärlighet och samarbetsförmåga.

Genom att andra användare bedömer en framhävs de goda egenskaper man har.

Flexibelt system
Saleh Sulefani menar att Mazerate bland annat kommer att underlätta för företag att rekrytera personal som har de egenskaper man är ute efter. Det ska även fungera på andra områden, till exempel om man söker en livspartner.

– Man kan söka på specifika egenskaper. Det här är den nya generationens community.

Systemet ska vara mycket flexibelt. Man ska till exempel kunna ställa in sin profil på olika specialintressen, som sport, teknik eller science fiction.

Man ska också kunna bestämma hur många som ska kunna se ens profil, allt från bara några vänner till hela världen.

Exakt hur systemet är uppbyggt vill Saleh Sulefani inte berätta i dagsläget. Det ska avslöjas vid ett stort evenemang som äger rum på Conventum Kongress i Örebro nu på söndag.

Saleh Sulefani har bokat in fyra av Sveriges mest populära föreläsare: Per Holknekt, Ami Hemviken, Olof Röhlander och Annika R Malmberg. De ska alla hålla föredrag under evenemanget, som är gratis för besökarna.

– Allt man behöver göra för att vara med är att boka biljett på Mazerates hemsida, säger Saleh Sulefani.

Blev helt överrumplad
Saleh Sulefani är en driven man som har hunnit med ganska mycket under sitt liv.

– Jag har jobbat på bland annat CTV, Arena reklam och i K-centers skoaffär. Jag har varit säljare i butik, via telefon och på företag, med mera.

Pialill Ring berättar att hon blev helt överrumplad när Saleh Sulefani kom till henne på Nyföretagarcentrum och presenterade sin idé. Hon insåg att den var innovativ och annorlunda.

– Min första känsla var att jag måste dra det här vidare till Almi och sedan Inkubera som erbjuder rådgivning, coachning och finansiering av innovativa affärsidéer. Det här är en idé som verkligen har potential – det här kan bli stort! säger Pialill Ring.

Första kontakten var i höstas och redan nu är det alltså dags för lansering.

– Vi har haft kontakt hela tiden, och det har varit en fröjd att se drivet som Saleh har. Jag är ganska energisk själv och det är otroligt häftigt att se någon med en innovativ idé och som tror på idén så starkt. Saleh har skapat en fenomenal hajp kring Mazerate. Det är flera stora företag som har visat intresse, säger Pialill Ring.

– Både Microsoft och Apple ska vara där, flikar Saleh Sulefani in.

– De fattar att det här är något utöver det vanliga, konstaterar Pialill Ring.