Pajala Under fredagen var det kickoff för nyföretagande i Pajala. Under kickoffen presenterades den nya lokala rådgivaren som ska verka i området.

Representanter för kommunledning, politiker, bank och arbetsförmedling träffade lokala företagare. Det är ett led i den verksamhet som kommit igång sedan Pajala kommun i oktober träffade avtal om samarbete med Nyföretagarcentrum Nord.

– Vi har haft en mycket stark start i Pajala. Vi har redan haft tio rådgivningar och av dessa rådgivningar är två nya företag bildade, säger verksamhetsledaren på Nyföretagarcentrum Nord, Camilla Sehlin.

Under kickoffen presenterades den lokala rådgivare som ska arbeta med rådgivning i Pajala kommun: företagaren Hans Mörtberg från Sattajärvi.

– Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa nya och befintliga företagsamma människor i min hembygd. Min drygt 30-åriga erfarenhet från med- och motgång i mitt eget företagarliv kommer nog också att vara en tillgång i min ryggsäck, säger Hans Mörtberg.

Nyföretagarcentrum Nord är en ideell förening, som erbjuder kostnadsfri rådgivning till personer som vill starta företag i Luleå, Haparanda, Övertorneå, Pajala och Överkalix.