På tisdagen arrangerades näringslivsgalan Guldjubel på Kristianstad Teater. Här är alla vinnarna.

På tisdagen hyllades entreprenörerna i nordöstra Skåne på Kristianstads egna näringslivsgala Guldjubel. Hundratals personer var på plats för att äta middag, se på underhållning och applådera årets pristagare.

Totalt åtta kategorier delades priserna ut i och två av dem är helt nya. Här nedanför ser du listan på alla vinnare.

LÄS MER: Åhusprofilerna hyllades – de är årets magnet i Kristianstad

Årets UF-företag: Threat of Extinction UF. Ett företag bestående av elever från Söderportskolan. De designar stilrena plagg och att hjälper Afrikas elefanter. ”VI ville göra något vi är stolta över och har alla ett stort klädintresse och intresse av djur”, sade de.

Årets innovationspris: Revolwe. De har bland annat introducerat fångremmar och ett speciellt fodral för surfare. ”Det började med mitt intresse för surfing. Då ser man nedskräpningen överallt i havet och ville göra något åt det”, sade grundaren Jan Persson.

Guldpennan: Priset går från Högskolan Kristianstad till den som skrivit en bra uppsats. Priset gick detta år till Laura Hisenaj och Arrita Meshekrani.

Årets nyföretagare: Anneli Idman och food trucken Gatson & Vega. ”Jag vill att det ska vara gott och roligt”, sade hon.

Årets magnet (nytt pris): Priset delas ut av Den orange staden och gick till Åhus Beachhandboll Festival. En del av motiveringen är att de varje år lockar tusentals människor till Kristianstad och Åhus med sitt gigantiska tävlingsevenemang.

Årets guldambassadör (nytt pris): The Absolut Company. Spritbolaget med säte i Åhus har gjort sig känt över hela världen och en stor exportsuccé. De har satt Kristianstadslätten på kartan.

Guldäpplet: Starka (med Bravissmo som reklambyrå). Betongjätten har lyckats bäst med sin marknadsföring.

Årets företagare: Kjellssons Logistik & Transport. Företaget grundades för cirka 20 år och har vuxit kraftigt. Senast i februari månad invigde de ett nytt fryslaget värt 100 miljoner kronor.
Guldjubel arrangeras i ett samarbete mellan ett flertal olika aktörer. Det är Nyföretagarcentrum, Företagarna, Marknadsföreningen NordostSkåne, Kristianstads kommun, Krinoca Inkubator & Science Park, Sparbanken Skåne samt Högskolan Kristianstad.