All kunskap samlad på samma ställe- med fokus att hjälpa Lunds företag genom coronakrisen. Ja, det är syftet för Lundasupport som varit igång sedan förra veckan. Sammanlagt är det nu tolv aktörer med stor bredd och spetskompetens som samverkar i Lundasupport som startats på initiativ av näringslivsavdelningen i Lunds kommun. Den senaste aktören att ansluta till Lundasupport är Handelsföreningen i Lund som genom sin gedigna erfarenhet av handelsfrågor kan stötta de handlare som påverkats av situationen med covid-19.

Tanken med Lundasupport är att vara en väg in dit företag med behov av stöd kan vända sig. När frågorna kommer in kan Lundasupport antingen bidra med hjälp direkt eller slussa företagaren vidare direkt tack vare det breda nätverket av aktörer som är med. Förutom de tolv aktörerna finns även konsulter och affärsrådgivare knutna till Lundasupport som alla ställer upp utan att ta betalt. All rådgivning via Lundasupport är helt gratis för företagen.

Lundasupport har redan under första veckan hjälpt företagare som ringt in. Frågorna har bland annat handlat om förlorat kundunderlag, hyresfrågor och hur enskilda bolag ska göra med korttidspermitteringar.

I Lundasupport samarbetar verksamheterna Medicon Village, Ideon Science Park, Ideon Innovation, SmiLe Incubator, Lunds universitet med LU Innovation & Venture Lab, Win, xPlot, Future by Lund, Cleantech Scandinavia, Handelsföreningen Lund och Lunds Nyföretagarcentrum.

>> Läs mer här