Varje år brukar företagarföreningarna, NyföretagarCentrum, Ung Företagsamhet och Ronneby Kommun arrangera en prisutdelningsceremoni för ”människor och företag i framkant”.

– Vi är alla otroligt stolta över dessa personer och entreprenörer, de är Ronnebys stjärnor och eldsjälar, säger Tina Tedenlid, Näringslivsutvecklare på Ronneby kommun.

Utmärkelserna delades ut under en ceremoni på Soft Center idag.

Årets Ronneby NU:are 2022 (Ronneby kommuns Näringslivsråds pris)

Tilldelas: Tina och Jörgen Holmslykke

”De har startat upp en lokal julmarknad som årligen arrangeras i Brunnshallarna. Detta till stor glädje för Ronnebys invånare och besökare. Arrangemanget drivs med hög kvalitet och har snabbt blivit en del i vår lokala jultradition. De har även startat en trädgårdsmässa som i år hölls för första gången i Brunnsparken. Båda evenemangen har varit efterlängtade och efterfrågade. Tina och Jörgen driver och utvecklar med kvalitet och hjärta och har på ett förtjänstfullt sätt bidragit till att stärka Ronnebys varumärke!”

Årets Nyföretagare i Ronneby 2022 (Ronneby NyföretagarCentrums pris)

Tilldelas: Abdulkarim Naes, Abbes Mejeri

”Genom ett stort engagemang och gedigen kunskap i osttillverkning har Abbe utvecklat Abbes Mejeri till ett besöksmål i Blekinge på kort tid. Med lokalt samarbete kan dessa produkter verkligen benämnas som både ekologiska och närproducerade. Med stort fokus på att vilja lära sig företagande i en ny kultur, har Abbe lyckats med sin affärsplan som nyföretagare på en hög nivå.”

Årets UF-företag i Ronneby 2022 (Ung Företagsamhets pris)

Tilldelas: CobbleStone UF

”Årets vinnare följer en tydlig tråd där de sätter hållbarheten i framkant. Deras vision är ”att använda naturens kraft för att förändra ett beteende”. Produkten är en engångsinvestering som minskar användningen av plast och silikon. De har en väl genomarbetad affärsplan och har förstått att det är viktigt med bra planering och hårt arbete för att lyckas. Genom deras hållbarhetsarbete med produkt och inslagning har de förutom en miljövänlig produkt skapat en snygg gå bort-present. Vi i juryn är stolta att presentera årets UF-företag.”

Årets Made in Ronneby 2022 (Jury utser, bidraget går vidare till Årets Made in Blekinge på näringslivsgalan Guldeken den 6 oktober)

Tilldelas: Ronneby Svets & Smide AB

”Ronneby Svets & Smide har sitt säte i Ronneby med lokalisering i Sörby. Företaget startade 1983 och är familjeägt. Företaget har idag 40% av sin verksamhet inom byggnadssmide där de är en av de större regionala aktörerna. I den andra, större delen av verksamheten riktar de sig mot den internationella marknaden med tillverkning och installation av kabelkaruseller och annan produktionsutrustning knuten till området. Företaget är inne i en expansiv fas i en bransch, energihantering, som är i stark tillväxt. Företaget har en tydlig inriktning mot lokal arbetsmarknad och rekryterar huvuddelen av sin personal från vårt lokala industriprogram. De är också starkt engagerade i såväl lokalt näringsliv som föreningsliv.”

>> Läs mer här