Entreprenörsandan i Tyresö spirar som aldrig förr. Det märks inte minst på alla initiativ som tas för att företagarna ska kunna träffas och stötta varandra. Fredag den 15 november arrangerar kommunen och organisationen Företagarna det årliga eventet Näringslivsdagen.

För att synliggöra och främja det lokala näringslivet genomförs varje år Tyresö Näringslivsdag. Tyresös företagare får chansen att utveckla sitt nätverk och lyssna på föreläsningar. På kvällen hålls en festlig galamiddag på Tyresö slott med prisutdelning.
Även allmänheten har denna dag chans att bekanta sig med företagarna. En minimässa kommer att hållas på inomhustorget i Tyresö centrum där du kan mingla och se på modevisning. Du kan också vinna fina priser; vad sägs om att vinna en hantverkare för en dag! På plats finns även gymnasiets UF-elever. Klockan 15.00 delas pris ut till Årets butik, där det är Tyresöborna som har fått rösta fram vinnaren.

Anna lotsar dig rätt
– I Tyresö finns cirka 1200 aktiva företag – de flesta små. Kommunen koncentrerar sina näringslivsinsatser på att skapa ett så bra företagsklimat som möjligt. Vi bjuder bland annat in till frukostträffar med aktuella ämnen flera gånger per år. Tanken är att hela den kommunala organisationen ska ge företagare en snabb och korrekt service, säger näringlivschef Gunilla Berg.

De som funderar på att starta företag kan också få hjälp via Nyföretagarcentrum Nacka Värmdö Tyresö som kommunen har samarbete med. Dit kan man vända sig för kostnadsfri rådgivning.

På kommunens Servicecenter finns en företagslots.Anna Sandqvist kan ge råd och vägledning till företagare som har frågor kring tillstånd, lagar och regler eller be­höver komma i kontakt med myndigheter.

– Alla på Servicecenter kan ge stöd till företagare. Det kan handla om vilken ansökan som ska fyllas i, vilka regler som gäller för verksamheten eller hur man hittar lediga lokaler, säger hon.

Många sätt att träffas på
I övrigt finns det ett flera nätverk startade av företagarna själva. De ordnar frukost-, lunch och även sportmöten – allt för att det lokala näringslivet ska få hjälp och stöd av varandra.

– Vår roll som företagarförening är att skapa en mötesplats för nätverkande, inspiration och kunskapsutbyten. Vi har ett positivt samarbete med kommunen där vi snabbt kan få svar på medlemmarnas frågor. Näringslivsdagen ger oss möjlighet att hylla fantastiska Tyresö­företag för att de bidrar till en stark och växande kommun, säger Susanne Odelvall, ordförande för Före­tagarna i Tyresö.