Under våren intog Carl-Magnus Täng ordförandeposten i Företagarna Lidköping. Han brinner för att nätverka och tycker om att engagera sig inom många olika områden. Vi bad honom berätta lite om sitt företagande och hur planerna ser ut framåt för föreningen.

Vad fick dig att tacka ja till ordförandeposten?

–Jag var ledamot i styrelsen under ett år och när jag blev tillfrågad att ställa upp som ordförande så tackade jag ja, då jag vill se om jag kan bidra med nya tankar och idéer. Ett av mina mål är att få in fler kvinnor i styrelsen och jag hoppas på en det blir en kvinnlig ordförande efter mig. Jag tycker generellt att kvinnor har ett större driv än män.

Vad tar du med dig in i styrelsearbetet?

–Jag brinner för att nätverka. Under de dryga 30 år som jag har arbetat inom tillverkningsindustrin har jag sett att vi här i Lidköping är jättedåliga på att samarbeta. Det försöker jag ändra på, jag vill verkligen bidra till att det blir ett bättre samarbete, både företagare emellan och med andra organisationer och nätverk.

Vad ska ni tillsammans fokusera på i styrelsen?

– Det är många viktiga frågor som drivs för näringslivet i Lidköping och vi har diskuterat i styrelsen vilka lokala frågor vi i föreningen vill engagera oss i. Det har landat i jämlikhet, kvinnligt företagande och Ung Företagsamhet. Vi vill också försöka få till ett Lidköpingsmingel, som vi arrangerade 2019 tillsammans med Nyföretagarcentrum. Det var uppskattat så det vill vi satsa på igen. Man kan också förvänta sig en del andra events som vi arrangerar ihop med samarbetspartners.

Berätta lite om dina företag!

–Jag är involverad i flera företag. På Flow Process Sweden AB utvecklar vi ett molnbaserat driftövervaknings-/produktionsuppföljningssystem med smart app och röstutrop. I detta bolag erbjuder väven olika konsulttjänster för att skapa värde för små och medelstora bolag. Där tittar vi på hur man förbättrar effektivitet i processflöden för att få en effektivare produktion och bättre lönsamhet. Vi har genuin erfarenhet inom kvalitet, underhåll, produktionsteknik, projektledning samt att förbättringsarbete. I januari startade vi Thingsatweb Sweden AB, där jag är delägare och tillsammans är vi ett team av medarbetare som är specialiserade på IoT, apputveckling, e-handel, optimering av sökmotorer, webbhotell och internetmarknadsföring. Vi erbjuder olika typer av digitala it-tjänster med inriktning mot företag.

Tillsammans med min fru driver jag en helt annan typ av bolag i vår gamla lanthandel där min fru tidigare hade en barnbokhandel. Den branschen har tyvärr en dalande trend så vi har ställt om verksamheten. Vi fokuserar på hållbarhet och har skaffat en vattenpoleringsutrustning för att kunna återställa metall, gummi, aluminium, mässing som är ärgat och som blir som nytt. Vi kom på idén när en kompis i Stockholm hade lämnat in motorcykeldelar och de kom tillbaka som nya. Jag hittade inget liknande företag här så jag köpte utrustning och testade men också för att ha extrajobb åt sonen då han inte fick tag i något sommarjobb. Vi har tillsammans andra arrangörer haft bland annat tvålkurser, loppis och gemensamma marknader innan pandemin slog till och det har skapat nya kontakter med mindre lokala företag som också jobbar med hållbarhet. Jag är nyfiken person och gillar att testa nya saker vilket gör att jag idag håller på med många olika saker!

>> Läs mer här