Näringslivsupprop med fokus på nyföretagande den 18 oktober
Onsdagen den 18 oktober är det dags igen för Näringslivsupprop Vellinge. Denna gång arrangeras det hos Höllvikens Innebandyförening och särskilt fokus den här morgonen är på nyföretagande.

Näringslivsuppropet har arrangerats var sjätte vecka sedan i våras, på olika platser runt om i kommunen.

Det har varit god uppslutning, men vi vill alltid att ännu fler ska komma. Nyanlända, kommuntjänstemän, politiker, företagare, föreningar, och alla andra som kan tänkas sitta på viktiga kontakter när det gäller arbetsmarknaden, eller som på något annat sätt är intresserade av och vill jobba för integration. Detta har blivit en viktig mötesplats och det har knutits flera kontakter som lett till både praktikplatser och arbetstillfällen.

Just den här morgonen har vi särskilt fokus på nyföretagande och har bjudit in Anne Abraham Marbrandt från Nyföretagarcentrum Öresund att berätta om arbetet med att stödja nya entreprenörer och företag.

Vi kommer även att få träffa Fadi Barakat från Näringslivskontoret på Malmö Stad och Åsa Krug som kommer att berätta om ”Higway to Business”, ett helt nytt projekt som ska stötta nyanlända på vägen mot ett egenföretagande.

Utöver detta blir det som vanligt samtal med myndigheter, kommun, företag, nyanlända och andra deltagare.
Tid och plats: Onsdag 18 oktober hos Höllvikens Innebandyförening, Halörhallen, Esplanaden 7, Höllviken

Träffen startar klockan 07.30 då vi bjuder på kaffe och frukostmacka.

Mellan klockan 08.00 – 09.30 blir det samtal med myndigheter, kommun, företag, nyanlända och andra deltagare.
På slutet finns möjlighet att stanna kvar för mingel, matchning och möten med nya bekantskaper. Träffen avslutas klockan 10.00.

Varmt välkommen med din anmälan här:

https://simplesignup.se/event/102192

Har du några frågor? Då är du välkommen att höra av dig till Monica Hallworth, rekryterare inom etablering, på tel. 040-42 54 22 eller e-post monica.hallworth@vellinge.se .