Det tog nästan ett års arbete att få klart alla detaljer. Under fredagen öppnade Royal Indian Restaurant och de första gästerna kunde göra sina beställningar.

Första gästen att göra en beställning var Anna-Karin Hultin. Hon beställde en klassiker på indiska restauranger, kyckling tikka masala.

– Jag bor precis jämte och jag har sett att det här stället snart öppnar så jag bestämde mig för att inviga stället. Det är kul, det är efterlängtat, säger Anna-Karin Hultin.

Ägarna Rajpal Kaur Bhinder och Pardeep Singh Bhinder bestämde sig för att göra en ordentlig invigning med ballonger och bandklippning.

Det blev Gunnar Martinsson på Nyföretagarcentrum i Mark som fick stå för bandklippningen. Han har varit med som rådgivare i projektet från starten.

– Vilken process de har gått igenom med bygglovsansökningar och allt annat. Det är fantastiskt, de har byggt om och investerat mycket pengar, säger Gunnar Martinsson.

Pardeep Singh Bhinder säger att det har varit stressigt de sista dagarna.

– I går gjorde vi klart allting, vi jobbade fram till klockan ett på natten. Sedan var vi här tidigt på morgonen för att förbereda.

Nu är han glad och lättad över att kunna öppna.

– Det är nervöst men mest spännande, säger han.

Många människor har tittat in och frågat när de ska öppna den senaste månaden.

Hustrun Rajpal Kaur Bhinder berättar att de hade tänkt öppna redan i juli men på grund av semestrar och annat så blev invigningen försenad.

– Jag är glad efter ett år att vi äntligen är här, säger hon.

Nära till kommunhuset och biblioteket

Under öppningshelgen var fem personal på plats för att ta hand om gästerna, när restaurangen kommit igång kommer de att vara något färre. Bland de som uppvaktade den nyöppnade restaurangen fanns kommunens näringslivsutvecklare Camilla Olsson och Malin Silow.

– Det är ju jättepositivt att vi får nyetableringar. det ligger ju bra här i centrumkärnan så det är lätt att nå, säger Malin Silow.

Camilla Olsson gladdes också över nyetableringen och berömde också Nyföretagarcentrum som är ett viktigt stöd för småföretagandet i kommunen. Nyföretagarcentrum finansieras av näringslivet och kommunen.

Restaurangen ligger nära kommunhuset och en av de första kunderna var Ann-Charlotte Göransson som arbetar i kommunens kontaktcenter, hon hämtade mat för flera kollegor.

– Vi var några som var sugna på lite gemensam lunch, säger hon.

>> Läs mer här