Varje dag, året om, används miljontals städdukar tillsammans med stora mängder städkemikalier. NumerOn AB vill göra livet lite enklare för alla som arbetar med professionell städning och har därför utvecklat en effektiv och hållbar metod med numrerade städdukar av mikrofiber. Metoden höjer städkvalitén, minskar miljöpåverkan samtidigt som lönsamheten förbättras.

NumerOns grundare, Julieta Avetisyan, fick idén till numrerade städdukar en helt vanlig dag på jobbet. Hon konstaterade att städduken ofta används ineffektivt och på ett felaktigt sätt, som gör att bakterier lätt sprids till rena ytor. Hon bestämde sig för att utveckla metoden och lösningen blev städdukar av mikrofiber, vars hörn är numrerade från 1 till 8. Det hjälper städpersonalen att alltid använda duken på rätt sätt, vilket gör att färre städdukar förbrukas samtidigt som städkvalitén ökar, helt utan extra kemikalier.

Hållbarhet, för både människor och miljö, är något som genomsyrar hennes företagande. NumerOns affärsmodell är cirkulär och företaget tar hand om sina produkter från tillverkning till användning och återvinning. Dessutom erbjuds effektiva abonnemangslösningar som gör det enkelt för städföretag att minimera sin miljöpåverkan.

–   Jag har alltid varit engagerad i miljö- och hållbarhetsfrågor, även innan jag startade mina företag och i städfirman Adsitas AB, har jag alltid använt miljövänliga produkter och städmetoder.

En god förebild för andra nysvenskar

En viktig drivkraft för Julieta är att inspirera andra till att våga satsa och starta eget företag.
För 13 år sedan kom hon som 23-åring från Armenien till Sverige.  Idag är hon en framgångsrik entreprenör som på olika sätt uppmärksammats för sina innovativa idéer och sitt driv. Förutom att ha grundat bolagen NumerOn och Adsitas, som fokuserar på professionell städning, kan hon titulera sig ”Årets Nybyggare” i Östergötland och ”Kvartalets Nyföretagare” av NyföretagarCentrum i Norrköping.