Nuvarande vd, Erik Åqvist lämnar och kommer fortsättningsvis arbeta med näringslivsutveckling i Linköpings kommun.

Vad lockar då Anna till att leda NyföretagarCentrum?

– Jag har själv drivit eget företag i över 20 år och brinner för entreprenörskap. De senaste tre åren har jag varit ordförande för Företagarna i Linköping och har stor erfarenhet av de frågor och utmaningar man står inför som företagare.

NyföretagarCentrum i Linköping har en bred verksamhet, något som särskilt lockar?

– Jag ser verkligen fram emot att möta alla entreprenörer och få bidra till att just deras idé lyckas. NyföretagarCentrum har ett fantastisk gott renommé och det skall bli spännande och utmanade att utveckla verksamheten vidare. Vi har en bra blandning av stora och små företag. Att fördjupa och öka samverkan med det lokala näringslivet är något jag ser som extra viktigt inför framtiden.

Hur känns det för dig, Erik. Du har ju varit ”Mr NyföretagarCentrum” i fem år?

– Det är oerhört glädjande att styrelsen gjort en så bra rekrytering. Det finns alltid ett mått av vemod när man väljer att lämna över stafettpinnen men med Anna vid rodret är jag helt trygg i att NyföretagarCentrum kommer bli än vassare. För egen del har det blivit nära 2000 rådgivningar och 600 företagsstarter under de här åren. Det är klart att en del av mig kommer sakna den operativa närheten till entreprenörerna men var sak har sin tid.

Intresset för entreprenörskap och företagande är fortsatt stort. Du sade att ni hittills i år bidragit till 112 företagsstarter!

– Ja, det är fantastiskt. Nyföretagarcentrum behövs verkligen mer än någonsin. Det råder inte brist på saker att ta tag i eller idéer att utveckla för varken Anna eller mig, det kan jag lova. Det mesta är ännu ogjort både gällande nya affärsidéer såväl som för oss båda i våra kommande uppdrag.