Norrbottens affärer Det var fullt hus när det nya nätverket startade. Det handlar om ett nätverk för kvinnor som driver företag eller planerar att bli företagare i Övertorneå.

Sparbanken Nord, Övertorneå kommun och NyföretagarCentrum Nord gör gemensam sak för att stimulera och främja företagandet i Övertorneå. I veckan hölls den första träffen för det nya nätverket som riktar sig till kvinnor som driver, eller planerar att driva, företag.

– Ensam är inte stark, men tillsammans kan vi göra skillnad. När starka och marknadsledande aktörer krokar arm brukar det hända saker och vi är jätteglada att det blev så stor uppslutning på vår nätverksträff, säger Monica Wikström-Johansson på NyföretagarCentrum Nord som varit projektledare för träffen.

Landslagsmeriterade basketproffset Anna Barthold var inbjuden som föreläsare under temat ”Lev dina drömmar”. Hon berättade om livet som professionell basketspelare och hur viktigt det är att tro på sina drömmar och nå sina mål.

– Det är exakt sådana här initiativ vi som kommun vill vara med och möjliggöra, säger Anna Andersson, tillväxtstrateg på Övertorneå kommun, och fortsätter:

– Det handlar inte minst om att vara en attraktiv kommun där vi lyfter de samarbeten och företagare som valt att etablera sig här, visa att vi är tacksamma och vill vara lyhörda för deras behov. Lyfter vi dessa exempel på lyckade företag tror jag att många fler kvinnor som går i företagartankar kan inspireras till att ta det klivet själva.