Lerums kommun storsatsar på aktiviteter för näringslivet. ”FULLT FOKUS” erbjuder under en dryg vecka ett antal aktiviteter runt näringslivsfrågor. I dag (torsdag 20/10) var det NyföretagarCentrums tur att hålla frukostmöte med råd och tips till den som vill starta företag. Ett drygt fyrtiotal personer hade mött till frukostmötet i Novahallen.

Ronny Johansson – NyföretagarCentrum – inledde med att hälsa alla välkomna. Han berättade om hur NyföretagarCentrum i Lerum startades för 10 år sedan. Det var Ronny själv, Jonas Brandström och Christer Harling som som tog initativet.

Roland Bengtsson gav sedan bakgrunden till Novahallenstillkomst. En sportanläggning vars tillkomst möjliggjorts av Sparbanken i Alingsås, Lerums kommun och en omfattande insats av ideella krafter. Jacob Ardenfors, som är verksamhetsansvarig, fortsatte med att beskriva verksamheten och hur viktig den är för ungdomarna i Floda.
Frukostmötet fortsatte med information av Philip Berlin om NyföretagarCentrums rådgivningsverksamhet.
Morgonen avslutades av Stefan Svensson från företaget Cloud Enablers. Ett företag som startades av två entusiastiska entreprenörer och som nu har 25 anställda. Stefan gav många matnyttiga tips till blivande nyföretagare.

>> Läs mer här