CORONAKRISEN Åsa Wiklund Lång (S) har i ungefär 15 år haft olika ledande positioner inom Gävle kommun, bland annat som kommunalråd och nu som ordförande i kommunstyrelsen. Trots sin långa erfarenhet av politiken har hon, som många andra, upplevt en vår lik ingen annan där fokus oftast varit att lindra fallet snarare än att gynna uppgången.

De åtgärder som infördes för att hjälpa företagen kommunen bestod bland annat av uppskjutna förfallodatum på fakturor, en företagsakut i samarbete med NyföretagarCentrum samt kortade betaltider till kommunens leverantörer. Åtgärderna löper i de flesta fall ut den första september men Åsa Wiklund Lång ser det inte som omöjligt att flera av stödåtgärderna kan komma att gälla längre än så.

– Jag tror inte det är rimligt att de branscher som haft det tuffast under våren ska kunna komma igång så pass att det inte kommer behöva något stöd under hösten. Våra möjligheter beror dock mycket på vad som beslutas på statlig nivå, jag hoppas personligen mycket på att tiden för korttidspermitteringar förlängs, säger Åsa Wiklund Lång.

>> Läs mer här