– Det känns mycket bra att vi expanderar till Överkalix. Nu kan vi knyta ihop hela östra Norrbotten, som är en viktig region i regionen. Vi kommer kunna jobba koncentrerat i respektive kommun, samtidigt som vi uppnår viktiga synergier genom att samverka kommunerna emellan, säger Camilla Sehlin, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Nord.

Nyföretagarcentrum har funnits i Luleå sedan fyra år tillbaka och under 2018 har Haparanda, Övertorneå, Pajala och nu även Överkalix anslutit till verksamheten.

– Vi har många fina företag i Överkalix idag. Samtidigt är det viktigt att det startas fler nya företag, samt att befintliga företag som skiftar ägare får en bra start. Genom Nyföretagarcentrum Nord kan vi säkerställa att dessa nya företagare får bra förutsättningar att starta och driva företag i Överkalix, säger Leif Nilsson, kommunalråd i Överkalix kommun.

Nyföretagarcentrum är en ideell förening som jobbar för nya företag genom att erbjuda kostnadsfri och konfidentiell rådgivning till personer som planerar eller nyss har startat företag. Förutom själva rådgivningen erbjuder Nyföretagarcentrum Nord introduktionsträffar och bidrar till mötesplatser och nya nätverk.