Den 6 maj anordnas för första gången en nyföretagardag i Södertälje Science Park. Frukostklubben erbjuder inspirationsföreläsning av Tobias Karlsson, känd från Let’s dance. Ett 20-tal utställare finns på plats för att hjälpa nystartade företag.

Södertälje Nyföretagardag är en ny satsning där syftet är att ge nya företag bästa möjliga förutsättningar att starta, driva och utveckla sin verksamhet. Målgruppen är nystartade företag samt personer som funderar på att starta företag men inte kommit igång.

Som nyföretagare finns det mycket information att hålla reda på. Om en företagare får bra koll på informationsflödet och det regelverk som gäller ökar förutsättningen för ett välmående och hållbart företag.

– Nya företag är viktiga för Södertälje kommun. Därför vill vi hjälpa dem att snabbt får nya nätverk som ger dem chansen att växa och göra goda affärer, säger Tage Gripenstam, ordförande i politiska styrgruppen för ett bättre företagsklimat, som valt att ge extra medel till satsningen.

De senaste tio åren har det startats 500-600 nya företag årligen i Södertälje kommun. Genom att arbeta riktat och strukturerat gentemot nystartade företag vill kommunen bidra till att fler nya företag överlever över tid och stannar kvar i kommunen för att bidra med tillväxt och arbetstillfällen i Södertälje.
– Det är viktigt att nya företag får en bra start.  Därför kommer kommunen även börja skicka ut ett välkomstbrev till nystartade företag och göra riktade företagsbesök hos målgruppen, säger Jonas Karlsson, näringslivschef i Södertälje kommun.

Södertälje Nyföretagardag är kostnadsfritt för besökarna. Bakom arrangemanget står Södertälje kommun i samarbete med Nyföretagarcentrum Södertälje Nykvarn Salem, Coompanion, Länstidningen, Nykvarns kommun och Företagarna Södertälje Nykvarn.

Program:

08.00 – 08.30 Frukost och mingel i anslutning till föreläsningssal Black Box

08.30 – 09.30 Frukostklubben: Invigning och inspirationsföreläsning

09.30 – 12.00 Mässa huvudentré

>> Läs mer här