VÄXJÖ. Nyföretagarcentrum och SSAM – båda med huvudkontor i Växjö – har inlett ett nytt samarbete.
– Vi förstärker vårt nätverk och mentorskap med samarbetet, vi är otroligt glada över det, säger Luljeta Jetullahu, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum.
– Genom att stödja lokala företag och entreprenörer bidrar vi till ekonomisk tillväxt och en hållbar framtid för våra kommuner, säger Florim Albborn, vd på SSAM, Södra Smålands avfall och miljö AB.

Vad kan Nyföretagarcentrum och SSAM ha för nytta av varandra i ett partnerskap?
SSAM är ett regionalt bolag som är en sammanslagning av avfallsverksamheterna i Lessebo, Markaryd, Tingsryd, Växjö och Älmhult och som ägs av dessa kommuner.

BoLaget har ansvaret för all avfallshantering i de fem ägarkommunerna, som sophämtning, återvinningscentraler och slamtömning för ungefär 140 000 invånare.
På Nyföretagarcentrums ges kostnadsfria rådgivningar till alla entreprenörer som vill testa sin idé. Blivande företagare får råd av riktiga företagare. De företag som startas är väl förberedda och mer hållbara.
SSAM och Nyföretagarcentrum kommer nu att lansera gemensamma initiativ och bjuda in till aktiviteter och nätverksträffar för kunder och intressenter.

Det finns stor potential till verklig förändring med samarbetet, enligt Florim Albborn, vd på SSAM, och Luljeta Jetullahu, verksamhetsledare och rådgivare på Nyföretagarcentrum i Växjö, Alvesta, Uppvidinge, Lessebo och Tingsryd.
– Att skapa hållbara företag är vår centrala roll på Nyföretagarcentrum och SSAM:s engagemang för en hållbar framtid genom partnerskap med oss kommer att gynna våra kunder ytterligare i deras entreprenörsresa, säger Luljeta Jetullahu.
– Vi är stolta över att ingå partnerskap med Nyföretagarcentrum. Att bli partner till dem ligger helt i linje med vår strategi att vara en attraktiv arbetsgivare och ledande i vår bransch. Det ger oss även möjlighet att möta potentiella framtida kunder och stärka vårt nätverk av entreprenörer och företagare i regionen, säger Florim Albborn.
hans nilsson

>> Läs mer här