”Han har hjälpt mig att se möjligheterna i processen”

Peter Grundstedt utsågs under tisdagen till Årets Mentor Nya Företag i Hallands län. Han deltar som mentor hos NyföretagarCentrum Halland och nominerades av adepten Christian Westerling.  – Hans stöd och vägledning har gett mig en ökad förståelse för företagandets olika delar, lyfter Christian.

”Peters flexibla tänkande, hans klarsynthet och kommunikativa förmåga har gett mig kraft när jag behövt det som mest”

Christian Westerling startade 2020 Coaching by Westerling där han arbetar i rollen som coach och marknadsansvarig inom ramen för Corporate Health Coach by Multifit. Genom ett helhetstänk skapa en hållbar livsstil runt individen.

Under ett år hade han förmånen att ha Peter Grundstedt som mentor. Ett oberoende bollplank att diskutera möjligheter och utmaningar med. – Peters stöd och guidning har varit fantastiskt. Vi har diskuterat affärsutveckling, strategi, taktik och det har  gett mig en ökad förståelse för försäljningsarbetet, lyfter Christian. Han betonar att just paketeringen och försäljningen varit fokus för mentorskapet då produkten i sig fanns. Christian lyfter hur man genom diskussioner kunnat förfina produkten med hjälp av Peter. – Hans flexibla tänkande, hans klarsynthet kombinerat med kommunikativa förmågor har varit en hjälp att se möjligheterna, identifiera potentiella klienter och samarbeten. Jag har fått kraft när jag behövt det som mest med hjälp av hans stöd.

Peter Grundstedt har en gedigen erfarenhet av företagande. Genom en resa som startade med rollen som marknads- och försäljningschef, därefter platschef och delägare så har han skaffat kunskaper och erfarenheter som är en fantastisk tillgång för hans adept. Under femton år drev han Gillgrens dekor innan han sålde av det och idag driver han Grundstedt Förvaltning där han erbjuder sina tjänster som senior konsult inom dekor och belysning. En varm och generös mentor men inte rädd för att utmana för att skapa utveckling och hjäpa adeptern växa.

Juryns motivering Årets Mentor Nya Företag:

Peter Grundstedt har genom att generöst dela med sig av kunskaper, erfarenheter och nätverk hjälpt adepten parera de utmaningar som mött honom under uppstarten. Genom stöd, vägledning, klarsynthet och kreativitet har han hjälpt adepten se möjligheter och lösningar i utvecklingen av hans företag.

 

Årets Mentor Nya Företag i Halland 2021 är Peter Grundstedt!

Om prisutdelningarna och mentorprogrammet

Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor Nya Företag sker i samband med NyföretagarCentrums digitala mässa 11 november.

Utmärkelsen delas ut av NyföretagarCentrum Sverige, som finansierat av Tillväxtverket på uppdrag av Näringsdepartementet, driver mentorprogram för blivande och nya företagare. Genom NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas ca 600 mentorpar i mentorprogrammet runt om i landet.

Mentorprogrammet har funnits sedan 2006 i regi av NyföretagarCentrum Sverige, och sedan starten har drygt 8 500 mentorpar startats.

Mer information, kontakta:

Carolina Landh, verksamhetsledare NyföretagarCentrum Halland, mobil 0738 – 55 33 36

Peter Grundstedt, Årets Mentor Nya Företag i Halland mobil 070 – 685 02 00

>> Läs mer här