ÖSTERGÖTLAND. Årets Nyföretagare i västra Östergötland är utsedd. Utmärkelsen gick till Filip Prinzell på Städarna i Varamon.

Priset delas ut av Nyföretagarcentrum Västra Östergötland och ceremonin ägde rum vid den årliga nyföretagarkvällen som hölls på Skänninge stadshotell i går kväll.

Filip Printzell, 20, på Städarna i Varamon AB är alltså Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2017. Företaget i Varamon AB startades i september förra året av då 19-åriga Printzell och Städarna i Sverige AB, Printzell är även företagets VD. Städfirman, som är en del av en koncern, verkar lokalt i Motala, Vadstena och Mjölby.

Idag har företaget 15 anställda i Motala och man har nyligen förvärvat ett städföretag i Mjölby, vilket nu ingår i Städarna i Varamon. Målet är att växa till 10 anställda i Mjölby inom ett år.

De övriga nominerade var Charlotte Svärd, Hanna Grännö Johansson, Josefina Nyberg, Veronica Ingesson och Karin Olsson på Förskolan Villekulla i Ödeshög, Filip Printzell på Städarna i Varamon AB, Helena Nyberg på MiniSign AB, Ingrid och Petter Ohls Magnusson på Vadstena Blommor och Design AB och Magdalena Hermelin på Magdalena Hermelin (EF)/ Hermelins