Den 3 februari 2018 var det dags för årets stora näringslivsgala på Södertuna slott, straxt utanför Gnesta. Här deltog 90 företagare och fyra priser delades ut i olika kategorier under kvällen. Årets företagare, årets profil, årets innovatör och årets nyföretagare.

Pristagarna i de olika kategorierna är:

Årets företagare som delades ut av Företagarna Trosa Gnesta tillsammans med Gnesta kommun är: Emma Ekman på Gnesta veterinärmottagning:

Motivering:

Årets företagare visar handlingskraft i att se sina kunders behov i ett geografiskt område som är större än Gnesta kommun. Årets företagare har visat på stort mod i sina satsningar och kraft i verkställandet i form av ny lokal, fler anställda, nya tjänster och fler samarbeten med andra aktörer – allt för att få nöjda och friskare kunder, stor som liten, både med två och fyra ben.

Årets profil som Gnesta handel delade ut gick till Jan Hejdström som driver butiken Gerdtmans skor i centrala Gnesta med följande motivering:

Årets profil är en institution bland Gnestas handlare! Han har förvaltat ett gott arv av stolt entreprenörs – och värdskap där kunden står i fokus. Alltid!

Genom tradition och kvalitetstänkande är årets kända profil sedan många år en självklar del av Gnestas handel. Med kontinuitet och långsiktighet har han knutit en trogen kundkrets till sitt företag och därmed bidragit till en levande stadskärna.

Årets innovatör: Powerbox, där tog Patrick Le Fevre emot priset. Motiveringen lyder:

Kreativitet och innovativt tänkande kring produktutveckling har placerat Årets innovatör som en ledare inom sin bransch – med internationella utmärkelser som följd.

Den framgångsrika resan mot högteknologiskt avancerade produkter som efterfrågas av företag över hela världen i behov av kraftlösningar är beundransvärd.

Med huvudkontor i Gnesta och lokal verksamhet på 4 kontinenter har företaget blivit ett internationellt flaggskepp och en stor stolthet för företagare och övriga invånare i hela Gnesta kommun.

En inspiratör för dagens och framtidens företagare!

Årets nyföretagare delades ut av Nyföretagarcentrums Birgit Båvner till Emil Hast affärsutveckling och hållbarhet. Motiveringen lyder:

Årets vinnare är en entreprenör i tiden med ett företag som kommer att betyda mycket för många. Långsiktigt hållbart är affärsidén och med en tillväxt som imponerar!