En träningsanläggning, ett laboratorium och en bondgård som blivit ett utflyktsmål. Det är tre av företagen som har chansen att bli Årets Värmdöföretag 2018. I år gör arrangörerna en större satsning på en hel företagarvecka.

För sjunde gången hålls i veckan Värmdö Företagargala. Förra året var det Djurönäset som kammade hem det prestigefyllda priset som Årets Värmdöföretag 2017 på galan som avslutar Företagarveckan. I år står det mellan träningsanläggningen Body Joy, laboratoriet Salab och utflykts-målet Siggesta gård. Det är de tre företag som juryn anser utmärkt sig lite extra 2018 och som ”satt Värmdö på kartan”.

Men Årets Värmdöföretag är bara ett av alla priser som delas ut på företagargalan torsdag 22 november på Säby Säteri. Ytterligare fem utmärkelser att delas ut under kvällen. Dessutom utlovar arrangörerna en överraskning på temat ”återväxten”.

Värmdö Företagargala har på sju år vuxit från att ha varit en mässa och gala, till en hel vecka för företagen.
– Vi och kommunen gjorde ett försök i fjol, men i år har vi lagt ner lite extra energi och storsatsar på en vecka, säger Amanda Thunberg, producent för galan.

Effekterna ska utvärderas
Företagarveckan inleddes igår, måndag, med ett fullspäckat program med bland annat seminarier, workshops och frukostmöten.
– Syftet med veckan och galan är att arbeta för att främja ett gott företagsklimat genom att skapa en mötesplats som lyfter fram näringslivets betydelse och som stärker samhörighetskänslan i det lokala näringslivet. Vi kommer att utvärdera effekterna och värdet efter veckan, säger Sofia Brorsson, näringslivschef i Värmdö kommun.

En annan nyhet är ett nyinstiftat pris till den i kommunen som tagit initiativ utöver det vanliga och genomfört insatser inom organisationen som syftar till att förenkla för Värmdö företagare och bidragit till att utveckla företagsklimatet i kommunen.
– Det känns jätteviktigt att vi fokuserar på att utveckla relationen mellan kommunen och företagarna. Jag tror att det är en av nycklarna till ett framgångsrikt samarbete, säger Sofia Brorsson, som ligger bakom priset.

En vinnare är redan utsedd. Värmdöbon Anja Lindh med vintagebutiken Madame von Vintage blev nyligen utsedd till Årets Nyföretagare av Nyföretagarcentrum.
Den som utses till Årets företagare går vidare till Stockholms läns uttagning och eventuellt sedan till uttagningen till Årets före-tagare i Sverige.