Diana vägde 132 kilo och hatade träning. Idag har hon lyckats vända sitt liv, hittat ny energi och livsglädje med hjälp av träningen. Det kan du också göra!

Diana fullkomligt hatade skolidrotten. Hon hittade på olika ursäkter för att slippa röra sig och hade alltid en bortförklaring på lut till varför hon inte skulle springa.

– Jag kunde helt enkelt inte identifiera mig med dem som rörde på sig. Träning var inget för mig och jag var aldrig nöjd med min vikt under ungdomen, säger hon.

Diana tyckte inte om sig själv under uppväxten. Hon jojobantade och led av självförakt. Att ta hand om sig och sin hälsa fanns inte på kartan. Men den där dagen på BB, när hon skulle vägas in inför förlossningen, fick henne att ändra sin syn på såväl sin egen kropp som på träning.

– Upplevelsen av att väga 132 kilo, den skakade om mig rejält. Dessutom började jag värdera mig själv på ett annat sätt än tidigare, nu när jag hade ett barn att tänka på. Så fort jag fick efter graviditeten bestämde jag mig för att börja springa.

Eller springa och springa. Den första löprundan lunkade Diana 50 meter. Men det var en seger i sig. Först hade hon tänkt gå en liten promenad, men nu vågade hon faktiskt springa, om än bara 50 meter.

– Nästa gång sprang jag lite till. Och lite till. Sakta byggde jag upp ett självförtroende som aldrig funnits där tidigare.

Snart lyckades en kompis med konststycket att dra med henne till ett gym.

– Efter fyra pass vågade jag titta mig själv i spegeln och upptäckte en liten knöl på ena axeln. Det var en muskel!

Diana skrattar. Men upptäckten av att hon av alla människor faktiskt kunde bygga muskler och springa gav henne en rejäl kick som i sin tur gav henne mod och kraft att fortsätta springa och gå tillbaka till gymmet.

Det var som om en helt ny värld öppnade sig för henne.

– Helt plötsligt mådde jag bättre. Min energi räckte till så mycket mer, jag blev starkare och jag gick ner i vikt.

Diana kände sig inte längre osäker när hon klev in genom gymdörrarna. Dessutom började andra personer fråga Diana om råd när det gällde träningen.

– En tanke om att jobba med träning började gro inom mig. Jag gick till ett NyföretagarCentrum och en starta egetkurs, därefter utbildade jag mig till personlig tränare och kostrådgivare.

Nu var Diana träningsfrälst på riktigt. För två år sedan började hon lotsa in andra i träningsvärlden och hon gör sitt bästa för att smitta sin omgivning med rörelseglädje.

– Alla har samma problem. Att få till en fungerande träning handlar mycket om att pussla ihop en stressig vardag.

Hon ger tipset att sänka ribban, och att tillåta sig själv att vara stolt.

– I början gäller det bara att väcka träningslusten. Kroppen är byggd för rörelse, få din kropp att minnas det. Det kan räcka med en kvart om dagen om du är ovan, börja försiktigt.

Numera är träningen en naturlig del av Dianas liv.

– Då sätter jag på mig hörlurarna och blåser ur hjärnan. Det är min egen tid och den stunden är värdefull.