Hem

Så kommer du igång med din e-handel

E-handeln fortsätter att slå nya rekord. I år förväntas omsättningen för den totala e-handelsmarknaden överstiga 100 miljarder kronor. E-handelsstrategen Jennifer Schönknecht ger sina bästa tips till dig som vill haka på trenden eller förbättra redan befintlig verksamhet.

Fösta steget mot att lansera en webbshop är att fundera över vad du ska sälja. E-handelsstrategen Jennifer Schönknecht berättar att det är främst är tre saker att tänka på. Att välja ett produktområde du brinner för, har bra marginaler och att nischa in dig.

– Genom att välja produkter du har kunskap om och passion för kan du lättare identifiera dig med målgruppen, vilket underlättar för det kommande marknadsföringsarbetet. Då blir det även lättare och roligare att arbeta med din e-handelsbutik ifall det går tufft i början.

Hitta produkter med bra vinstmarginal och gör en budget där du kalkylerar med både uppskattad försäljning och alla tänkbara kostnader. Fråga dig hur mycket försäljning som krävs för att du ska gå med vinst.

– Det är bättre att nischa sig inom ett produktområde än att sälja allt möjligt. Speciellt om du verkar i en liten verksamhet utan stor startbudget. Ju mer du… [FORTSÄTT LÄSA]

Sidan uppdaterades 2019-09-05

×

Var god logga in först!

Användarnamn

Lösenord