ÖVERTORNEÅ: Kommunen satsar på att utveckla näringslivet och ansluter sig därmed till Nyföretagarcentrum Nord.

Nyföretagarcentrum Nord är en ideell förening som har funnits i fyra år. Verksamheten erbjuder rådgivning och stöd till personer som är i startgroparna med ett företag.

– Jag har mycket god erfarenhet av Nyföretagarcentrums verksamhet så jag tror att detta blir mycket bra för Övertorneå kommun, säger kommundirektör Peter Juntti i ett pressmeddelande.

Monica Wikström-Johansson, som är uppvuxen i Kuivakangas men nu mera utflyttad till Luleå är själv företagare som arbetar åt NyföretagarCentrum på konsultbasis.

– Tillsammans med kommunen bygger vi upp ett nätverk bestående av samarbetspartners från det lokala näringslivet. Tack vare detta samarbete mellan oss, kommun och näringsliv kan vi erbjuda kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning till personer som vill eller nyss har startat företag. Målsättning är att genom rådgivning och olika stöttande aktiviteter ge nyföretagare bästa möjliga förutsättning att skapa lönsamma och livskraftiga företag och därmed bidra till tillväxt i Övertorneå, förklarar Monica Wikström-Johansson på NyföretagarCentrum Nord.

Föreningen finns i dagsläget i Luleå och sedan mars i år erbjuder föreningen även rådgivning i Haparanda. Under hösten avser rådgivningsverksamheten att startas i Övertorneå.