Nyföretagarcentrum Nord lanserar ”Starta företag i Norrbotten” för internationella entreprenörer

Nyföretagarcentrum Nord tar steget mot att locka ny talang och kompetens till Norrbotten med sin senaste satsning ”Starta företag i Norrbotten”. Initiativet, riktat mot entreprenörer från olika länder, syftar till att stödja dem under deras första tre år som företagare i regionen.

”Att locka drivna individer och ny kompetens till länet är en prioritet för oss, men att starta företag som ny i landet är en stor utmaning. Med vår nya internationella satsning vill vi underlätta för fler att komma igång och övervinna de initiala hindren,” säger Ann Murugan, internationell affärsrådgivare på Nyföretagarcentrum Nord.

Satsningen, som startar i februari, inkluderar både fysiska och digitala möten och är öppen för internationella blivande företagare utan kostnad. Programmet fokuserar på att ge stöd inför företagsstarten och under de första åren, samt att erbjuda information om skatteregler, pension, försäkringar och finansiering i Sverige.

”I takt med den pågående utvecklingen i regionen vill vi möta behoven hos den växande gruppen internationella blivande företagare, inklusive medföljande till de stora industriprojekten. Initiativet ’Starta företag i Norrbotten’, som genomförs i samarbete med våra partners, utgör en god start för att dessa företagare ska bli värdefulla bidragsgivare till länet,” säger Anna Engström, verksamhetschef på Nyföretagarcentrum Nord.

”Satsningen genomförs på Nyföretagarcentrums platser i Arvidsjaur, Boden, Luleå, Pajala, Piteå, Överkalix och Övertorneå och finansieras av Familjen Kamprads stiftelse.

Läs mer här.