Kommunstyrelsen i Arvidsjaur har nu beslutat att fortsätta det goda samarbetet med Nyföretagarcentrum nord i ytterligare tre år.

Arvidsjaur ligger högt i Nystartstoppen i Norrbotten. År 2020 registrerade Bolagsverket 11,1 företag per 1 000 invånare vilket är bättre än snittet i Norrbotten, om än inte riktigt i paritet med rikets snitt på 11,7.

Trycket på rådgivning hos Nyföretagarcentrum, som är en ideell förening som etablerade sig i Arvidsjaur 2019, är stort. Drygt 170 personer har träffats på rådgivning för att starta och utveckla företag i kommunen. Sedan 2019 har över hälften av alla nystarter i Arvidsjaur tagit hjälp av Nyföretagarcentrum. Det skriver de i ett pressmeddelande.

Satsningen med Nyföretagarcentrum kommer nu fortsätta i ytterligare tre år, beslutade kommunstyrelsen i början på året.

– Antalet nystartade företag i kommunen har ökat markant de senaste åren och företagen visar på en hög överlevnadsgrad. Extra roligt är också att andelen kvinnor som startar företag blir allt fler, säger Anne Enoksson, näringslivsstrateg i Arvidsjaurs kommun.

– Det är fantastiskt att kunna hjälpa våra nya företagare framåt för att realisera sina idéer. Jag märker av ett stort intresse för att starta företag och vill gärna se ännu fler kvinnor och unga som upptäcker att företagande är en väg att gå, säger Anna Gustafsson, rådgivare vid Nyföretagarcentrum i Arvidsjaur.

Nyföretagarcentrum finns idag i 224 av Sveriges 290 kommuner. I Norrbotten erbjuds rådgivning via Nyföretagarcentrum i Arvidsjaur, Haparanda, Luleå, Pajala, Överkalix och Övertorneå.

>> Läs mer här