Peter Lundström, som driver företaget Swenature i Skellefteå, har utsetts till Årets Nyföretagare Besöksnäring 2017. Han blev den första pristagaren någonsin av detta pris som instiftats av NyföretagarCentrum och Bra Flyg.

”Swenature AB gör det möjligt för fler att ta del av norra Sveriges unika natur med möjligheter till rekreation och nya upplevelser. Med många års erfarenhet av guidning och naturvårdsarbete är Peter Lundström en säker vägvisare till en ny värld.”

Peter Lundström, som nominerades till utmärkelsen av NyföretagarCentrum Skellefteå, startade sitt företag för två år sedan. Han är utbildad biolog med 15 års erfarenhet av naturvårdsarbete och guidning. Bland annat arbetade han i 13 år hos Skellefteå kommun.

Swenature erbjuder upplevelser med naturen som spelplats. Många aktiviteter utgår från den vildmarksanläggning Peter byggt upp i Forsbacka. Den består av en grillkåta och en stor tentipi invid Skellefteälven samt en stor damm på cirka 3000 kvadratmeter med en alldeles egen ö. Bland annat erbjuder Swenature naturguidning med kanot, kräftfiske, laxfiske, norrskensspaning, kurs i igloobygge och snöskovandringar.