PITEÅ Sparbanken Nord förlänger och utökar samarbetet med Nyföretagarcentrum Nord. Vilket möjliggör satsningar på hållbarhet, satsningar i branscher med ökande behov och nystartsträffar på engelska.

Nyföretagarcentrum Nord får nu 700.000 kronor till arbetet med nya företag i länet. Partnerskapet innebär också att det blir 100.000 kronor till för varje ny kommun som ansluter sig till Nyföretagarcentrum Nord.- Vi vill bidra till ett stärkt näringslivsklimat i Norrbotten och samtidigt verka för att öka överlevnadsförmågan för de nya företagen, säger Anneli Sjömark, vd Sparbanken Nord.

Patnerskapet gäller i tre år.

– Sparbanken Nord är en möjliggörare i utvecklingen av stödet till nya företagare i Norrbotten. Vi är väldigt tacksamma för det förnyade och långsiktiga engagemanget, säger Anna Engström, verksamhetschef på Nyföretagarcentrum Nord.

I tillägg till det ordinarie arbetet med att hjälpa blivande och nya företagare gör Nyföretagarcentrum i år två satsningar. Den ena är programmet Hållbart från start, där man stöttar nystartade företag i deras hållbarhetsarbete. Den andra satsningen görs i branscher med ökande behov, gröna näringar, handel och besöksnäringen.

– Parallellt med ordinarie verksamhet, särskilda satsningar på behovsbranscher och hållbarhet ser vi ett behov från nya internationella norrbottningar och startar upp nystartsträffar tillsammans med våra partners, där arbetsspråket är engelska, säger Anna Engström.

Nyföretagarcentrum Nord finns i Luleå, Arvidsjaur, Övertorneå, Överkalix, Pajala, Haparanda, Boden och Piteå, där de två sistnämnda är senast startade. Organisationen hoppas kunna öppna fler kontor. Och för varje ny kommun som går med ökar bidraget från Sparbanken Nord med 100.000 kronor.

Nyföretagarcentrum Nord erbjuder kostnadsfri rådgivning och aktiviteter i samverkan med kommuner, lokalt och regionalt näringsliv, och övriga företagarfrämjande organisationer. Målgruppen är blivande och nya företagare. Samtliga rådgivare är egenföretagare med konsultuppdrag.

>> Läs mer här