2019 var Srf konsulterna på plats på mässan Eget Företag tillsammans med flera av våra medlemsföretag. Onsdag och torsdag denna vecka, den 28-29 april, är det andra gången sedan pandemin startade som mässan Eget Företag genomför en helt digital mässa.

Besökarna på Eget Företagmässan är rätt målgrupp för både Srf konsulterna och våra verksamma i branschen. Mässan lockar blivande företagare, nyblivna företagare och de som drivit företag en tid. I år deltar vi digitalt med två inspelade webinars och en förinspelad intervju. Srf konsulternas Lali Fjellström, branschansvarig inom redovisning, föreläser och blir intervjuad av Eget Företags moderator. Vi träffade Lali Fjellström och ställde några frågor till henne om Srf konsulternas medverkan.

Vad kommer du att prata om på Srf konsulternas webinars?
Vid det ena webinaret ger jag mina bästa råd kring hur man som företagare ska tänka kring sin ekonomihantering när man startar och driver företag. Det andra webinaret vänder sig till den som har planer på att starta egen redovisningsbyrå. Srf konsulterna har ju mycket att bidra med till just dem. Det är svårt att vara kortfattad kring sådana här saker, jag skulle kunna prata hur länge som helst om det. Jag har själv både startat och drivit företag som dessutom var en redovisningsbyrå, så jag har massor av erfarenhet som jag gärna delar med mig av.

Du blir också intervjuad av Eget Företags egen moderator. Vad kommer det att handla om?
Det är ett samtal om de bästa tipsen kring ekonomi. Moderatorn ställer några frågor om hur man som företagare bör tänka kring ekonomin och jag ger mina bästa tips. Det är många företagare som knappt hunnit tänka på de här sakerna och för en del kommer lagarna kring redovisning och skatt som en överraskning. Det gäller att vara beredd på alla delar i företagandet för att få bästa möjliga start. Vi som är verksamma i redovisningsbranschen vet mycket om hur vi på bästa sätt kan hjälpa företagare, både startups och de som hållit på ett tag.

Hur kommer den digitala mässan att genomföras och hur bokar man sig?
Man bokar sig kostnadsfritt till mässan på Eget Företags webbplats, sedan väljer man fritt vilka webinars och mässaktiviteter man är intresserad av. Mässan pågår under två dagar och allt förinspelat kommer även att finnas tillgängligt en tid efter mässan. Man kan besöka många utställarmontrar i den digitala mässmiljön och ställa frågor till utställarna via en chat som är kopplad till respektive utställare. Ett riktigt smart upplägg.

Senast Srf konsulterna var med på mässan Eget Företag var i november 2019. Då var vi på plats i Älvsjö i en utställarmonter tillsammans med ett flertal medlemsbyråer som anmält intresse. Några av våra medlemsföretag hade också egna montrar på mässan den gången. I Srf konsulternas monter delade vi upp oss på olika pass och hjälptes åt att berätta för företagare om auktorisationen och på vilket sätt våra medlemmar kan hjälpa företagare med ekonomi och lönehantering. Vår monter var välbesökt den gången och våra medlemmar fick med all säkerhet ett antal nya kunder efter detta. Det är många som har frågor och många vill ha hjälp.

Vid den senaste Eget Företagmässan som genomfördes digitalt för första gången, hade Srf konsulterna inte möjlighet att vara med. Enligt siffror från mässarrangören var det drygt 2 000 besökare som deltog digitalt. Det bådar gott för vårt deltagande denna gång. Vi har viktiga och högst relevanta saker att informera egenföretagare om.

Program och bokning till mässan Eget Företag 28-29 april 2021 >>

>> Läs mer här